Την έκδοση του στην Αμερική επιδιώκει ο 49χρονος προμηθευτής όπλων της Χεσμπολάχ

Την έκδοση του στην Αμερική επιδιώκει ο 49χρονος προμηθευτής όπλων της Χεσμπολάχ

Είχε έρθει στην Αθήνα για το πρώτο μέρος μιας μεγάλη αγοραπωλησίας, που περιελάμβανε ακόμη και προμήθεια πυραύλων

Την έκδοση του στην Αμερική επιδιώκει ο 49χρονος προμηθευτής όπλων της Χεσμπολάχ
Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο 49χρονος Ιορδανός με την αμερικανική υπηκοότητα Rami Ghanem προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και τελικά να αποφασιστεί πότε και αν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την έκδοση του αλλά θα επιδιώξει να εκδοθεί στην Αμερική. Οι αρχές των ΗΠΑ τον κατατάσσουν ως έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων με αποδεδειγμένες σχέσεις με τη Χεσμπολάχ και για καιρό βρίσκονταν στο κυνήγι του. 

Ο 49χρονος μόνιμος κάτοικος Καίρου, ήρθε στην Ελλάδα την Κυριακή με απευθείας πτήση από την Αίγυπτο, έκλεισε δωμάτιο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας και μετέβη στον Ασπρόπυργο προκειμένου να συναντηθεί με έμπορο όπλων για την αγορά 200 όπλων Μ-4 με διόπτρες για ελεύθερους σκοπευτές αξίας περίπου 250.000 ευρώ τα οποία θα “έριχνε” στο Ιράκ. Αυτό θα ήταν το πρώτο μέρος μιας μεγάλη αγοραπωλησίας, που περιελάμβανε ακόμη και προμήθεια πυραύλων. Όμως η δουλειά ήταν στημένη και ο μεσάζοντας ήταν Αμερικανός πράκτορας της ΗSI, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή εδώ και 20 μήνες με τον 49χρονο για να τον πείσει να κλείσουν τη μεγάλη δουλειά. 

Όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ήταν ψύχραιμος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το επάγγελμα του ενέχει κινδύνους ενώ δήλωσε επιχειρηματίας με δύο εταιρείες στο Αμαν της Ιορδανίας που ασχολούνται από θωρακισμένα οχήματα μέχρι είδη διατροφής. Μάλιστα, ο Rami Ghanem, ήταν τόσο σίγουρος για τις κινήσεις του, που ακόμη πριν φύγει από το ξενοδοχείο του στη Μιχαλακοπούλου για το ντηλ του Ασπροπύργου ανέβαζε στο προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και σχόλια.

Σε κοινή δήλωσή τους οι δυο συνήγοροι του 49χρονου Ιορδανού, Γεώργιος Γκούσκος και Σάκης Κεχαγιόγλου αναφέρουν: «Ο εντολέας μας εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές των Η.Π.Α., διότι, όπως μας ετόνισε, οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι καθόλα νόμιμες και διαφανείς και δεν έχει κανένα φόβο ή ανησυχία για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών. Με γνώμονα τις σκέψεις αυτές, ζήτησε σήμερα να μεταχθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον του Κυρίου Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ώστε να εκδηλώσει με σαφήνεια την πρόθεσή του να παραιτηθεί από όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει στην Ελλάδα και να εκδοθεί άμεσα στις Η.Π.Α., ώστε να παράσχει πλήρεις κι αναλυτικές εξηγήσεις στις αμερικανικές αρχές και να διαλευκάνει τις σε βάρος του κατηγορίες. Τέλος, η πρόθεση κι ο ρόλος ημών των συνηγόρων του, είναι να διασφαλίσουμε για όσο διάστημα παραμείνει σε ελληνικό έδαφος πλήρως τα δικαιώματά του καθώς και τις εγγυήσεις του Ευρωπαϊκού Νομικού Κεκτημένου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης