«Ηθελα να πάρω τον Φοίβο και να πάω στην Αλβανία, αλλά δεν τα κατάφερα»

«Ηθελα να πάρω τον Φοίβο και να πάω στην Αλβανία, αλλά δεν τα κατάφερα»

Σε καλή κατάσταση αλλά φοβισμένος ο εγγονός μου, λέει στο protothema.gr ο παππούς του - Το πρώτο που ζήτησε ήταν η μητέρα του - Ο Λέσι άλλαζε κάθε βράδυ σημείο για να μην εντοπιστεί - Προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την περιοχή - Θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα

«Ηθελα να πάρω τον Φοίβο και να πάω στην Αλβανία, αλλά δεν τα κατάφερα»
Αίσιο τέλος είχε την Κυριακή το θρίλερ με τον 4χρονο Φοίβο τον οποίο είχε απαγάγει ο πατέρας του αφού πρώτα δολοφόνησε τη μητέρα του. Το μικρό αγόρι εντοπίστηκε στη Χαλκιδική, μόλις 1 χλμ μακριά από το χωριό Ορμύλια, εκεί όπου ζούσε μαζί με τη μητέρα του πριν αυτή να πέσει νεκρή από τα χέρια του 35χρονου Κλοντ Λέσι. 

Ο 35χρονος συζυγοκτόνος, που δολοφόνησε άγρια την εν διαστάσει σύζυγό του στις 6 Ιανουαρίου και εξαφανίστηκε μαζί με το ένα από τα δύο τους παιδιά - τον μικρό Φοίβο- συνελήφθη τελικά, έπειτα από 18 ημέρες αγωνίας. Ο 35χρονος βρέθηκε σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το χωριό Ορμύλια, με τις πληροφορίες να λένε ότι εντοπίστηκε σε μια καλύβα στην περιοχή όπου διατηρούσε μελίσσια, από δύο Αλβανούς εργάτες που πήγαν νωρίς το πρωί στην περιοχή για να κλαδέψουν. Τον καθυστέρησαν μιλώντας μαζί του και στέλνοντας μηνύματα στον θείο και τον παππού του μικρού Φοίβου, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία αλλά δεν προσέγγισαν το σημείο όπου βρισκόταν ο Λέσι για να μην τον εξαγριώσουν.

Ο 35χρονος καταζητούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι στην καλύβα πήγε σήμερα τα ξημερώματα, και πως όλες αυτές τις ημέρες προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή, όμως δεν τα κατάφερε λόγω των αστυνομικών μπλόκων. Κάθε βράδυ άλλαζε σημείο προκειμένου να μην εντοπιστεί από τους αστυνομικούς.
Κλείσιμο

Ο Λέσι δεν έφυγε ποτέ από την Χαλκιδική. Όλο αυτό το διάστημα γυρνούσε στην περιοχή κοντά στην Ορμύλια, αλλά ήθελε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και από εκεί να φύγει με τον Φοίβο στην Αλβανία.



Eίχε προηγηθεί ένα τηλεφώνημα από 75χρονο άνδρα ο οποίος ισχυριζόταν πως είδε τον 35χρονο με τον μικρό Φοίβο να περιφέρεται σε ελαιώνες κοντά στο χωριό, γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις Αρχές για έρευνες στην ευρύτερη περιοχή. 

Ο 4χρονος Φοίβος, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται ήδη με τον παππού του και τον θείο του, ενώ θα μεταβεί στην περιοχή κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα το παιδί να μεταφερθεί και στο νοσοκομείο για προληπτικές εξελίξεις.

Ο συζυγοκτόνος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πολύγυρου. Για την ώρα, κρατείται στην ασφάλεια Πολυγύρο και σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του και λέει ότι κατέστρεψε τα παιδιά του.


«Ήθελα να πάρω τον Φοίβο στην Αλβανία, αλλά δεν τα κατάφερα» 
Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς -η οποία είναι σε εξέλιξη- ο Αλβανός συζυγοκτόνος φέρεται να είπε ότι ήθελε να πάρει τον γιο του και να φύγει μαζί του στην Αλβανία, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- υπήρχαν παντού μπλόκα, γι' αυτό και όλες τις ημέρες κρυβόταν στην περιοχή κοντά στην Ορμύλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, τους είπε χαρακτηριστικά «πάμε να τελειώνουμε», ενώ όπως έγινε γνωστό, καταλυτικής σημασίας για την σύλληψή του ήταν η μαρτυρία ενός βοσκού το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Χρήστος Ράμος, ένας από τους εθελοντές που βρήκαν τον Αλβανό αποκάλυψε, μιλώντας στο protothema.gr, ότι τον Λέσι εντόπισαν αρχικά δύο χωρικοί οι οποίοι και επικοινώνησαν με την ομάδα των εθελοντών και στη συνέχεια όλοι μαζί πήγαν στο σημείο όπου βρισκόταν ο δράστης και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Όπως είπε ο κ. Ράμος, στην αρχή ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει μαζί με το παιδί, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού τρία άτομα τον ακινητοποίησαν.

Ιδιαίτερα σημαντική για τις έρευνες ήταν η μαρτυρία ενός βοσκού ο οποίος επικοινώνησε με τους εθελοντές και τους αποκάλυψε ότι χθες στο βράδυ είδε στην περιοχή ότι κάποιος είχε ανάψει φωτιά. Όταν πήγαν στο σημείο οι εθελοντές βρήκαν ανοιγμένες κονσέρβες, γεγονός που τους έκανε να πιστέψουν ότι ο Αλβανός είχε περάσει από εκεί.

Όσον αφορά στο παιδί, ήταν φοβισμένο και ταλαιπωρημένο και εκτός από το μπουφανάκι που φορούσε όταν τον πήρε ο πατέρας τους, είχε επάνω του αλλά δύο μπουφάν.


Φωτογραφίες από το σημείο που κρύβονταν τη νύχτα ο αλβανός με τον μικρό Φοίβο









Πώς περιγράφει στο protothema.gr τη στιγμή του εντοπισμού o παππούς του μικρού Φοίβου
Τη στιγμή του εντοπισμού του 35χρονου μαζί με το παιδί περίπου 1χλμ. έξω από τα Ορμύλια περιέγραψε στο protothema.gr ο παππούς του μικρού Φοίβου.

«Αυτός συνάντησε σε ένα χωράφι δύο Αλβανούς. Τους ζήτησε φαγητό και ασπιρίνες και αυτοί διαπραγματεύονταν για περίπου 2 ώρες μέχρι που ένας από αυτούς ειδοποίησε τη γυναίκα του. Αυτή με ειδοποίησε εμένα και μαζί με 3-4 παιδιά πήγαμε στο σημείο. Το παιδί το είχε τυλιγμένο με 5-6 μπουφάν. Κάποια στιγμή τον περιτριγύρισαν τα παιδιά, τον ακινητοποίησαν και μου έφεραν το παιδί» λέει ο κ. Μπάμπης. «Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι θέλει τη μαμά του. Εγώ τον πήγα στον Ιάσωνα (σ.σ. τον αδελφό του) για να ηρεμήσει».
 
Όσο για την κατάσταση του μικρού Φοίβου ο κ. Μπάμπης λέει: «Είναι πολύ αδυνατισμένο και φοβισμένο. Στην αρχή έκλαιγε, αλλά όταν είδε τον αδερφό του ηρέμησε».

Ακούστε την περιγραφή του παππού του μικρού Φοίβου



Πώς έγινε το φονικό 
Το έγκλημα σημειώθηκε ανήμερα των Θεοφανίων. Ο 35χρονος Αλβανός θολωμένος από τη ζήλια του για την εν διαστάσει σύζυγό του και μην μπορώντας να δεχτεί ότι ζούσαν χωριστά, ζητούσε εκδίκηση. Με έξι μαχαιριές κατάφερε των θανάσιμο τραυματισμό της και στη συνέχεια εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του τον 4χρονο γιο του. Οι περίοικοι άκουσαν τις αγωνιώδεις κραυγές της γυναίκας και ειδοποίησαν την Αστυνομία, αλλά όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί βρήκαν νεκρή την άτυχη μητέρα. 

Ο πατέρας της άτυχης γυναίκας, Χαράλαμπος Μαυρομάτης, συγκλόνιζε με την περιγραφή του φονικού της κόρης του. 

«Έσφαξε την κόρη μου μέσα σε μισό λεπτό μπροστά στα μάτια του μεγάλου τους γιου», δήλωσε συγκλονισμένος. 

«Το παιδί φώναξε σε βοήθεια κι έδειξε στη γυναίκα μου τη μάνα του νεκρή. Στον πάνω όροφο έμενε η κόρη μου και κάτω εμείς. Η γυναίκα μου ήταν σπίτι όταν έγινε αυτό. Δεν ακούστηκε τίποτα, γιατί ο,τι έγινε έγινε μέσα σε μισό λεπτό. Ανέβηκε επάνω, την έσφαξε και ξανακατέβηκε, αρπάζοντας το εγγονάκι μου που ήταν έξω», πρόσθεσε.

Ο αδίστακτος δολοφόνος, μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν σφάξει την εν διαστάσει σύζυγό του, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι μπροστά βρισκόταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία γιος τους, χαιρέτησε τη μητέρα της 41χρονης δείχνοντας απόλυτη ψυχραιμία. 

«Η γυναίκα μου ήταν στο κεφαλόσκαλο μαζί με μία κουμπάρα της κόρης μου. Ετοιμάζονταν να πάρουν στον παιδότοπο τα παιδιά τους. Αυτός βρήκε ανοιχτή την πόρτα. Πέρασε από μπροστά τους κι έτρεξε πάνω. Η γυναίκα μου δεν έδωσε σημασία, τον ρώτησε τι κάνει κι αυτός είπε καλά. Σε μισό λεπτό κατέβηκε και την είχε σφάξει. Η γυναίκα μου άκουσε που έκλαιγε ο εγγονός μου κι έτρεξε πάνω και βρήκε το παιδί μας σφαγμένο. Κουβαλούσε και μαχαίρι μαζί του. Αυτό που την σκότωσε δεν ήταν μαχαίρι του σπιτιού», αποκάλυψε ο πατέρας της άτυχης γυναίκας.

Ο 35χρονος, αν και η οικογένεια της 41χρονης, γνώριζε ότι ήταν βίαιος δεν είχε δείξει ποτέ ότι ήταν ικανός για ένα τόσο φρικιαστικό έγκλημα, υποστήριζαν οι οικείοι της άτυχης γυναίκας. 

«Την είχε απειλήσει και στο παρελθόν. Είχε ενημερώσει και τον δικηγόρο της για τις απειλές που δεχόταν. Δεν είχαμε υποψιαστεί ότι μπορούσε να φτάσει ως εκεί. Ξέραμε ότι είναι βίαιος. Στην αρχή έδειχνε καλή εικόνα σε όλους. Φαινόταν πράος και ήσυχος, αλλά τελικά δε μπορούσε να συνεχίσει να κρύβεται κι όταν ερχόταν σε φιλονικία έδειχνε το πραγματικό του πρόσωπο. Η κόρη μου προσπαθούσε να αποστασιοποιηθεί και να χωρίσει για πάνω από δυο χρόνια και τον περασμένο Αύγουστο χώρισαν οριστικά. Έκτοτε, την ενοχλούσε, έκανε κάνα δυο επεισόδια στα οποία δε δώσαμε σημασία και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης