Δεν υποχωρούν οι αγρότες και ξανακλείνουν τα Τέμπη

Δεν υποχωρούν οι αγρότες και ξανακλείνουν τα Τέμπη

Δείτε πού υπάρχουν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και πότε κλείνουν οι δρόμοι - Άρχισαν και τις καταλήψεις σε εφορίες

Δεν υποχωρούν οι αγρότες και ξανακλείνουν τα Τέμπη
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με επέκταση των αποκλεισμών δρόμων, τελωνείων και άλλων δημόσιων κτιρίων εν όψει και της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης, στην οποία θα συμμετάσχουν δυναμικά. 

Έπειτα από τον δωδεκάωρο αποκλεισμό των Τεμπών την Τρίτη, οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τα Τέμπη
για 12 ώρες και την Τετάρτη, ενώ θα προχωρήσουν επίσης σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων.
Κλείσιμο

Πιο αναλυτικά, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ της Τετάρτης θα παραμείνουν κλειστά τα Τέμπη, καθώς οι αγρότες αυξάνουν σταδιακά τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση.
 
Για την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας, υπάρχει η διάθεση η Κοιλάδα να παραμείνει ανοιχτή προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν προκειμένου να μετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο.
 
Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της
Νίκαιας ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές εκδηλώσεις ενώ για την Κυριακή έχουν καλέσει εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στην Νίκαια στις 12 το μεσημέρι, για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και παραπέρα συντονισμό.

Την ίδια ώρα, σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννη Μαργαριτίδη, μετά τον αποκλεισμό για ένα δίωρο του τελωνείου των Καστανέων, οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ' αόριστον κλείσιμο των συνόρων.

Επ’ αόριστον έκλεισε από την Τρίτη και ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ θα κλείσει συμβολικά αρχικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαϊλοβγκραντ. Επίσης τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) θα εισηγηθεί στην σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου, Βασίλης Καμπρούδης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η σε 24ωρη βάση διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό φορτηγών που έχουν συγκεντρωθεί στο ελληνικό τμήμα του τελωνείου. Καθώς ο χώρος στάθμευσης παρουσιάζει ήδη πληρότητα αύριο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί προς τις βραδινές ώρες η έξοδος κάποιων εξ αυτών προς την Τουρκία προκειμένου να αποσυμφοριστεί η κατάσταση.

Πού υπάρχουν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και πότε κλείνουν οι δρόμοι 


Στις Μικροθήβες ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη θα είναι ανοικτός. 

Στην Μελούνα Ελασσόνας ο δρόμος στο ύψος του αγροτικού μπλόκου θα παραμείνει την Τετάρτη κλειστός από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπως και την Πέμπτη. Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι κλειστή θα είναι η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας.

Την Τετάρτη στις 11 το πρωί θα κλείσει και πάλι η Εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τη σκυτάλη στη συνέχεια θα δώσουν σε συναδέλφους τους στη Θήβα όπου θα αποκλειστεί η Εθνική μέχρι 10 το βράδυ. Την ίδια ώρα θα κλείσει και η παλιά εθνική οδός Λαμίας- Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία, ενώ ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού θα κλείσει 12 με 2 το μεσημέρι.

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Άρτας-Αντιρρίου στο ύψος του χωριού Κομπότι, αλλά και των παράδρομων από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, αποφάσισαν να προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου.

Στο παλιό γεφύρι της Άρτας, στην είσοδο της πόλης, τα τρακτέρ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, προχώρησαν την Τρίτη σε τρίωρο αποκλεισμό από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και αποφάσισαν να κλιμακώσουν την κινητοποίηση τους και να αποκλείσουν τον δρόμο από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στον κόμβο του Λούρου στην Πρέβεζα, ο δρόμος την Τετάρτη θα παραμείνει κλειστός από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Στα Ιωάννινα, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακκαβιάς κτηνοτρόφοι και αγρότες κλείνουν καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ το δρόμο και τους παράδρομους.

Αγρότες της Αιγιαλείας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών-Αθηνών,  στο ύψος του Αιγίου από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ της Τετάρτης.

Επίσης, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.

Στην Ηλεία οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιά αναμένεται να κλείσουν αύριο Τετάρτη την εθνική οδό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστή μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα θα παραμείνει η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου. Επίσης, από τις 6:00 το απόγευμα, μέχρι τις 9:00 το βράδυ αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Την Τετάρτη, αναμένεται να κλείσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου.

Επίσης, τρίωροι αποκλεισμοί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου, στην Βόνιτσα και στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου. 

Στην Πελοπόννησο εδώ μία εβδομάδα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού. Οι αγρότες του Ισθμού παράλληλα κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30 καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν στην Αττική αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα.

Στην Μεσσηνία οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος και στην πλατεία των Γαργαλιάνων.

Στο Νομό Ηρακλείου, οι αγρότες διακόπτουν την κυκλοφορία ανά διαστήματα στα μπλόκα σε Αρκαλοχώρι, Ατσιπάδες, Άγιοι Δέκα, Στόλους και στη διασταύρωση των Λουρών, ενώ παραμένει και το μπλόκο στην είσοδο του  Οροπεδίου  Λασιθίου. 

Επίσης, αγρότες από τις Αρχάνες προγραμματίζουν στις 18:00 το απόγευμα συγκέντρωση και μπλόκο στον κόμβο της περιοχής.

Στα διόδια των Μαλγάρων το «μπλοκάρισμα» αποφασίστηκε για το χρονικό διάστημα 12:00-20:00. Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει από τις 18:00-21:00.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ «κλείνει και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τις 16:00-21:00 το βράδυ.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στα μπλόκα των Κοκκινογείων και στο τελωνείο της Εξοχής συνεχίζονται οι αποκλεισμοί από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Στον νομό του Κιλκίς, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, γίνονται αποκλεισμοί 12:00-14:00 και 19:00-21:00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12:00-15:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ στο δεύτερο.

Στον νομό Πέλλας, τα μπλόκα σε Έδεσσα και Αμύνταιο προχωρούν σε αποκλεισμούς 12:00-13:00 το πρωί και 19:00-21:00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30 το βράδυ.

Στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, οι συμμετέχοντες και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 16:00-17:00.

Στο μπλόκο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, από χθες αποφασίστηκε ο επ΄αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια. Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, στο Δερβένι (12:00-14:00 και ως τις 18:00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων(κλείνουν τρεις λωρίδες και προς Χαλκιδική και από τον γειτονικό Νομό και αφήνουν τη μία από 16:00-18:00). Το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα θα κλείσει 18:00-20:00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12:00-14:00 και 19:00-21:00 αντίστοιχα και τα άλλα έχουν ως εξής: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12:00-18:00), στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης