Ο Καμμένος προσγειώθηκε στην Κω με τη... δεύτερη

Ο Καμμένος προσγειώθηκε στην Κω με τη... δεύτερη

Το Σινούκ που μετέφερε τον Καμμένο έφυγε για Λέρο γιατί δεν μπόρεσε να προσγειωθεί και στη συνέχεια επέστρεψε στην Κω - Εκεί ο υπουργός βγήκε για 20 λεπτά αλλά σε διαφορετικό σημείο από το ακίνητο που προορίζεται για hot spot - Το πρωί ειδική πτήση C-130 είχε μεταφέρει ΜΑΤ στο νησί

Ο Καμμένος προσγειώθηκε στην Κω με τη... δεύτερη
Μπορεί οι κάτοικοι της Κω να βγήκαν σήμερα στους δρόμους και να μην άφησαν το Σινούκ που τον μετέφερε να προσγειωθεί στο hot spot
, εκείνος όμως επέμεινε και αφού πήγε στη Λέρο επέστρεψε στο νησί του Ιπποκράτη και προσγειώθηκε κρυφά σε κάποιο άλλο σημείο.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον χώρο που επιθεώρησε σύμφωνα και με δελτίο Τύπου του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.
Καμμένος
Κλείσιμο
έμεινε 20 λεπτά στο σημείο και στη συνέχεια έφυγε.





Το νησί ήταν από νωρίς σε αναβρασμό μόλις αντιλήφθηκε ότι έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ με C130 και πληροφορήθηκε ότι σε λίγο θα έφτανε και ο υπουργός κ. Καμμένος για να επιθεωρήσει το hot spot. 

Αμέσως βγήκαν στους δρόμους και απέκλεισαν την πρόσβαση στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο «Νίκος Κανταρζής», το οποίο έχει προταθεί για hot spot στο νησί της Κω. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου «Kostoday.gr», ενώ ο κ. Καμμένος αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα «Ιπποκράτης», τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου Σινούκ. Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς τη Λέρο, για να αποφύγει τους εξαγριωμένους κατοίκους. «Ο υπουργός από όσο γνωρίζω δεν προσγειώθηκε ποτέ στο νησί», δήλωσε στο protothema.gr o δήμαρχος Kω, Γιώργος Κυρίτσης.

Αφού πήγε στη Λέρο, τελικά επέστρεψε και πάλι στην Κω, αλλά σε διαφορετικό σημείο από τον χώρο που έχει προταθεί για hot spot.



Στις φωτογραφίες, φαίνονται τα ΜΑΤ που προσγειώθηκαν στην Κω στις 7 το πρωί. Εφτασαν με ειδική πτήση με C130 στο νησί, προκειμένου να «προετοιμάσουν» το έδαφος για την άφιξη του υπουργού Άμυνας. «Το C130, έφτασε στο αεροδρόμιο της Κω στις 7.15 το πρωί και από κει, οι άνδρες των ΜΑΤ αναχώρησαν με στρατιωτικό λεωφορείο», επιβεβαίωσε στο protothema.gr η αστυνομική διεύθυνση του νησιού. 





Οταν το Σινούκ που μετέφερε τον κ. Καμμένο πλησίαζε στο νησί δεν έλειψαν και τα επεισόδια, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν. Η ατμόσφαιρα έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποπνικτική, γράφουν τα τοπικά μέσα.  




«Σήμερα το πρωί έφτασαν στην Κω ''ΜΑΤατζήδες''. Μόλις η είδηση κυκλοφόρησε στο νησί ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Πολλοί είχαν καθησυχαστεί και νόμιζαν ότι δεν θα γίνει hot spot στο νησί και ξαφνικά βλέπουν 40 ''ΜΑΤατζήδες'' να φτάνουν και να μαθαίνουν ότι έρχεται και ο Καμμένος. Ε, τότε ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Το ελικόπτερο του Καμμένου απλώς πέταξε πάνω από το νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί», ανέφερε στο protothema.gr o Μηνάς Χατζημιχαήλ, αντιπρόεδρος των ξενοδόχων στο νησί.  


Παρακάτω η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.
 
Στη συνέχεια επισκέπτονται τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης