Τώρα και «συζυγοποίηση» νοσοκομείων με συνταγή ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα και «συζυγοποίηση» νοσοκομείων με συνταγή ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε τι έταζε για το «Αττικόν» ο βουλευτής Κωστοπαναγιώτου στην Αμφισσα ώστε να αποσπάσει την ψήφο των συντοπιτών του

Τώρα και «συζυγοποίηση» νοσοκομείων με συνταγή ΣΥΡΙΖΑ
Ακόμη και την ιδιότητα της συζύγου του ως ανώτατου πανεπιστημιακού και διοικητικού στελέχους στο νοσοκομείο «Αττικόν» δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί ο βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο των συντοπιτών του. Τους υποσχόταν ότι μέσω της επιστημονικής διασύνδεσης του «Αττικόν» με το νοσοκομείο Άμφισσας θα νοσηλεύονταν απευθείας στο «Αττικόν» καθώς και ότι θα είχαν προνομιακή πρόσβαση στα πανεπιστημιακά εργαστήριά του για προληπτικές εξετάσεις.

Πέραν της ηθικά απαράδεκτης πρακτικής του να παίζει με τον πόνο και την αγωνία των ασθενών της περιοχής του στοχεύοντας στην κατάκτηση της βουλευτικής έδρας, ο κ. Κωστοπαναγιώτου απέκρυπτε ότι η περίφημη επιστημονική διασύνδεση των δύο νοσοκομείων ήταν εντελώς παράτυπη και εν αγνοία του ΔΣ του νοσοκομείου υποδοχής των ασθενών, του «Αττικόν».

Γιατρός –χειρουργός επί σχεδόν 30 έτη στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ο νεόκοπος βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κωστοπαναγιώτου (εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015) θεωρείται στέλεχος του ΕΣΥ με εμπειρία στη συμβατική και τη λαπαροσκοπική χειρουργική. Το 2011 που ο κ. Κωστοπαναγιώτου έκλεινε την πόρτα του «Γεννηματάς», η απογοήτευση και η ανασφάλεια των Ελλήνων για τις παροχές δημόσιας υγείας παγιώνονται απειλητικά στην καθημερινότητά τους.
Κλείσιμο

Η εκλογή του «αριστερού γιατρού» στη μονοεδρική Φωκίδα χαρακτηρίστηκε ανατροπή και ήττα του δικομματισμού, ενώ παράλληλα γέννησε μεγάλες προσδοκίες στους κατοίκους της περιοχής για την επίλυση των προβλημάτων τους. Το σύστημα της δημόσιας υγείας ήταν ένα από αυτά. Το νοσοκομείο Άμφισσας είναι υποστελεχωμένο, τα Κέντρα Υγείας σε Ιτέα και Λιδωρίκι ομοίως, οι ανάγκες του πληθυσμού για νοσηλεία με ισχνή κάλυψη και οι διακομιδές συχνές σε όμορα νοσοκομεία.  
 
Η χαριστική βολή στο νοσοκομείο της Άμφισσας δίνεται τον περασμένο Απρίλιο. Ενώ η περιοχή έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στον αριστερό γιατρό και βουλευτή για «ανάσταση του νοσοκομείου» όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό αλλά κλείνει η Παθολογική Κλινική, η καρδιά κάθε νοσοκομείου! Το νοσοκομείο Άμφισσας μένει ανοιχτό χάρη στις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων του.

Συνοδοιπόρος του χειρουργού από τους Αγίους Πάντες, ένα μικρό χωριό της Φωκίδας, από τα φοιτητικά χρόνια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών είναι η κυρία Γεωργία Γερολουκά. Ειδικευμένη στην Αναισθησιολογία η κυρία Γερολουκά -Κωστοπαναγιώτου ακολούθησε πανεπιστημιακή πορεία. Εισήλθε στο ΕΣΥ τη δεκαετία του 1980 ως επιμελήτρια στον «Άγιο Σάββα» και συνέχισε σε πανεπιστημιακές θέσεις στο «Αρεταίειον» και στο «Αττικόν» όπου πλέον είναι καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και διευθύντρια του Τμήματος Αναισθησιολογίας. Το τελευταίο έτος κατέχει και τη θέση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Η θέση της συζύγου του αποδείχτηκε για τον κ. Κωστοπαναγιώτου μεγάλος άσσος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ο κ. Κωστοπαναγιώτου όντας υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, παραδίδει  στον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου κ. Ηλία Παπαδρόσο γραπτή πρόταση του «Αττικόν» για επιστημονική διασύνδεση με το νοσοκομείο Άμφισσας. 

Η συνεργασία σε πρώτη φάση θα αφορά σε παροχές υγείας προς τους κατοίκους της Φωκίδας και σε κατάρτιση προς το προσωπικό του νοσοκομείου. Ειδικότερα, ανακοινώνονται προγράμματα «α) για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου ουροδόχου κύστεως, β) επείγουσας ιατρικής, γ) διαχείρισης ασθενών με χρόνιο πόνο, δ) διαχείρισης περιστατικών μη αντιμετωπίσιμων στο νοσοκομείο Άμφισσας, πχ ογκολογικά, σπάνια νοσήματα, ασθενείς υψηλού κινδύνου. Τέλος, επισκέπτες καθηγητές των πανεπιστημιακών κλινικών και εργαστηρίων του Αττικόν προερχόμενοι από πανεπιστημιακά κέντρα της αλλοδαπής θα συμπεριλαμβάνουν στις επιστημονικές τους δραστηριότητες και τις μονάδες υγείας του νομού Φωκίδας».

Η πρόταση λαμβάνει μεγάλη διάσταση. «Αυθόρμητες» αναρτήσεις στα social media αλλά και καταχωρίσεις στον τύπο συγχαίρουν τον γιατρό για την πρωτοβουλία του, και καλούν τόσο τους ψηφοφόρους της Φωκίδας να τον τιμήσουν με την ψήφο τους όσο και τους αρμόδιους να αποδεχτούν την πρόταση για το καλό όλων.

Αυτό που δεν αποσαφηνίζεται κατά τις πανηγυρικές παρουσιάσεις είναι ότι η πρόταση γίνεται από τρία μεμονωμένα πρόσωπα: την υπογράφουν η σύζυγος του υποψήφιου βουλευτή, κυρία Γερολουκά –Κωστοπαναγιώτου, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου καθηγητής Κυτταρολογίας κ. Πέτρος Καρακίτσος και η διοικήτρια του νοσοκομείου κυρία Ευαγγελία Γιαννακάκου.

Η πρόταση δεν έχει υποβληθεί προς συζήτηση σε καμιά συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου. Πλήρη άγνοια για αυτήν διατυπώνουν μετά τη δημοσιοποίησή της, εκτός από τα μέλη του ΔΣ του  «Αττικόν», και τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου. Εκτός από το μείζον ηθικό θέμα που ανακύπτει για την προσβλητική και απαξιωτική στάση των συγκεκριμένων τριών προσώπων για τη λειτουργία των οργάνων στα οποία συμμετέχουν και τα οποία εκπροσωπούν, σημαντική παράμετρος είναι και η οικονομική. Οι τρεις υπογράφοντες αναφέρουν ότι «η επιστημονική διασύνδεση ουδεμία οικονομική επιβάρυνση θα έχει για το νοσοκομείο Άμφισσας και τις διασυνδεόμενες μονάδες υγείας», αλλά δεν αναφέρουν ποια οικονομική επιβάρυνση θα έχει το «Αττικόν» που θα υλοποιεί τις κλινικοεργαστηριακές πράξεις για τους κατοίκους της Φωκίδας και τις επιστημονικές διαλέξεις για τους επαγγελματίες υγείας του νομού.

Στελέχη του ΕΣΥ με τα οποία συνομίλησε το «ΘΕΜΑ» αναφέρουν πως οποιαδήποτε επιστημονική διασύνδεση προϋποθέτει οικονομοτεχνική μελέτη ώστε να προσδιορίζεται το κόστος για το νοσοκομείο υποδοχής ή να γίνεται μια κατανομή και στα δύο νοσοκομεία. Η σχετική μελέτη και η εισήγηση για τη διασύνδεση υποβάλλονται προς συζήτηση και ψηφοφορία στο ΔΣ καταρχάς του νοσοκομείου υποδοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο που θα ωφεληθεί από τη διασύνδεση.

Το «Αττικόν» έχει μία επιστημονική διασύνδεση στην ιστορία του. Είχε αναπτύξει συνεργασία με το γενικό νοσοκομείο Ρόδου, για την αντιμετώπιση των σοβαρών καρδιολογικών περιστατικών. Εμπνευστής ήταν ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κρεμαστινός. Στη σχετική εισήγηση, που είχε ψηφιστεί από το ΔΣ, είχε δοθεί έμφαση στην στήριξη της δημόσιας υγείας του νησιού και είχε παρουσιαστεί η σχετική πρόταση ως προσπάθεια συγκράτησης του κύματος των Ροδίων ασθενών προς τα τουρκικά νοσοκομεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, το δυσπρόσιτο της Φωκίδας θα μπορούσε να είναι ένα επιχείρημα του ζεύγους Κωστοπαναγιώτη για τη διασύνδεση με το «Αττικόν» αλλά όχι αρκετά ισχυρό δεδομένου ότι σε απόσταση ασφαλείας βρίσκονται και άλλα νοσοκομεία, της Λειβαδιάς, της Λαμίας, του Αγρινίου. Από την άλλη πλευρά, αυτό που επισημαίνουν στελέχη του ΕΣΥ αλλά και του νοσοκομείου «Αττικόν» είναι ότι το νοσοκομείο όπως κάθε νοσοκομείο της Αττικής δέχεται τους ασθενείς ισότιμα, όχι κατ’ εξαίρεση ή κατά προτίμηση,  αλλά βάσει του συστήματος εφημεριών και ανάλογα με τις ανάγκες που υπαγορεύει κάθε περιστατικό. 

Ο κ. Κωστοπαναγιώτης εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές βουλευτής Φωκίδας. Η πρόταση του να «ανοίξει» το νοσοκομείο που διευθύνει η σύζυγός του στους ψηφοφόρους της Φωκίδας δεν μπορεί να κριθεί με βεβαιότητα επωφελής για τους κατοίκους της περιοχής, κρίνεται όμως εκ του αποτελέσματος σίγουρα επιτυχής για τον ίδιο. Κι είναι επίσης βέβαιο ότι χάραξε νέους δρόμους στον τρόπο που μπορεί κάποιος δημόσιος λειτουργός να εκμεταλλεύεται τη θέση του για προσωπικά και οικογενειακά οφέλη…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης