Συγκλονίζει ο ανάπηρος πρόσφυγας στην Ειδομένη: Ένιωσα ότι με σκότωναν

Συγκλονίζει ο ανάπηρος πρόσφυγας στην Ειδομένη: Ένιωσα ότι με σκότωναν

Ο  Hassan Omar μαζί με εκατοντάδες ακόμα απελπισμένους πρόσφυγες ξεκίνησε  πάνω στην αναπηρική καρέκλα του μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων από την Ειδομένη με σκοπό να περάσουν στην ΠΓΔΜ

Συγκλονίζει ο ανάπηρος πρόσφυγας στην Ειδομένη: Ένιωσα ότι με σκότωναν
«Ένιωσα σαν να με σκοτώνουν», δήλωσε ο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι πρόσφυγας που πέρασε την Κυριακή, μετά από μια διαδρομή τεσσάρων ωρών, από την Ειδομένη στα Σκόπια, αλλά οι αρχές τον ανάγκασαν να επιστρέψει στην Ελλάδα. 

Ο  Hassan Omar μαζί με εκατοντάδες ακόμα απελπισμένους πρόσφυγες ξεκίνησε πάνω στην αναπηρική καρέκλα του μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων από την Ειδομένη με σκοπό να περάσουν στην ΠΓΔΜ, μήπως καταφέρουν να φτάσουν στη Βόρεια Ευρώπη.

Οι φίλοι του τον σήκωσαν στα χέρια προκειμένου να περάσει τον χείμαρρο και εκείνος τους έδειξε την ευγνωμοσύνη του με ένα χαμόγελο. Τα συναισθήματα ελπίδας όμως κράτησαν πολύ λίγο, καθώς οι Σκοπιανές αρχές τον ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα. 
Κλείσιμο

«Εκπλαγήκαμε όταν είδαμε τον στρατό μπροστά μας», είπε στο «Reuters» ο Omar, «δεν μας συμπεριφέρθηκαν ανθρώπινα, ήταν πολύ σκληροί μαζί μας», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε, ότι όταν τους ανάγκασαν να επιστρέψουν πίσω ένοιωσε σαν να τον στέλνουν  στον θάνατο. 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης