Τούρκος υπουργός: Ένα «καπρίτσιο» της Κύπρου απειλεί να τορπιλίσει τη συμφωνία Άγκυρας-ΕΕ

Τούρκος υπουργός: Ένα «καπρίτσιο» της Κύπρου απειλεί να τορπιλίσει τη συμφωνία Άγκυρας-ΕΕ

Εφόσον η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν τίθεται θέμα ανοίγματος κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην ΕΕ, επιμένει ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Τούρκος υπουργός: Ένα «καπρίτσιο» της Κύπρου απειλεί να τορπιλίσει τη συμφωνία Άγκυρας-ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση
δεν πρέπει να επιτρέψει στο «καπρίτσιο» της
Κύπρου να τορπιλίσει την συμφωνία με την
Τουρκία
Κλείσιμο
, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Όταν έχει γίνει ένα βήμα προς μία λύση, όταν έχει επιτευχθεί συμφωνία επί ενός πακέτου, δεν πρέπει να επιτραπεί να καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα από το καπρίτσιο ενός κράτους μέλους της ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας αναφερόμενος στο σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που θα συζητηθεί κατά τη σύνοδο κορυφής της 17ης και 18ης Μαρτίου.

Χθες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης επέμεινε στην θέση ότι, εφόσον η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν τίθεται θέμα ανοίγματος κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου, με τις οποίες φαίνεται η Τουρκία να εμμένει στην πρόταση της για άνοιγμα κεφαλαίων, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τις δικές της θέσεις».

«Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως προκύπτουν από το Πρωτόκολλο της 'Αγκυρας και γενικότερα από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, δεν τίθεται θέμα να ανοίξουν κεφάλαια», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης