Αλεξάντερ και Σάσα: Έζησαν στην Ελλάδα πριν χάσουν τη ζωή τους στο μακελειό των Βρυξελλών

Αλεξάντερ και Σάσα: Έζησαν στην Ελλάδα πριν χάσουν τη ζωή τους στο μακελειό των Βρυξελλών

Μιλούν στο protothema.gr άνθρωποι που γνώριζαν τα δύο αδέρφια - Έζησαν για χρόνια στη χώρα μας και φοίτησαν σε ιδιωτικό σχολείο - Η Σάσα ανέφερε στο Facebook ως τόπο γέννησής της την Βουλιαγμένη

Αλεξάντερ και Σάσα: Έζησαν στην Ελλάδα πριν χάσουν τη ζωή τους στο μακελειό των Βρυξελλών
Τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση των τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες μεταδόθηκε από ξένα ΜΜΕ ότι η Σάσα και ο Αλεξάντερ Πιντσόφσκι, δύο από τα θύματα στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ ήταν ελληνικής καταγωγής. Ενώ αρχικώς δημοσιεύτηκε από ξένα και στη συνέχεια αναμεταδόθηκε από ελληνικά ΜΜΕ ότι τα δύο αδέλφια είχαν ρίζες από την Ελλάδα από την πλευρά της μητέρας τους, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται. 

Η υποτιθέμενη ελληνική καταγωγή τους δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών με το οποίο επικοινώνησε το protothema.gr. Στελέχη της ελληνικής διπλωματίας σημειώνουν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να ταυτοποιούν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και Έλληνες ούτε από τις βελγικές υπηρεσίες ούτε από αναφορές Ελλήνων στο κέντρο χειρισμού κρίσεων του ΥΠΕΞ.

Με βάση τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το protothema.gr, τα δύο αδέλφια είχαν ζήσει για κάποια χρόνια στην Ελλάδα, είχαν φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο στη χώρα μας και είχαν ολλανδική υπηκοότητα. Στο προφίλ της στο Facebook η Σάσα Πιντσόφσκι ανέφερε ως τόπο καταγωγής της τη Βουλιαγμένη, εντούτοις, δεν έχει διευκρινιστεί εάν γεννήθηκε στην Ελλάδα ή όχι. Η μόνη αλήθεια είναι ότι τα δύο αδέλφια είχαν περάσει αρκετά χρόνια της ζωής τους στη χώρα μας και είχαν πολλούς Έλληνες φίλους, οι οποίοι μιλώντας στο protothema.gr κάνουν λόγο για «δύο αξιολάτρευτα παιδιά, πολύ αγαπημένα αδέλφια με εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες το καθένα». 

Οι οικείοι τους μέσω social media μετά το τρομοκρατικό χτύπημα είχαν απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους. Δυστυχώς, οι χειρότεροι τους φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Η οικογένεια των δύο νέων παιδιών σε ανακοίνωση που εδόθη στο CBS News νωρίς την Παρασκευή αναφέρει ότι «λάβαμε επιβεβαίωση από τις βελγικές αρχές και την ολλανδική πρεσβεία για την ταυτοποίηση των σορών του Αλεξάντερ και της Σάσα».

Έλληνας φίλος της Σάσα μίλησε στο protothema.gr δηλώνοντας σοκαρισμένος. «Ήταν ένα γλυκύτατο και πολύ ευχάριστο πλάσμα. Πάντα χαμογελαστή. Μεγάλωσε μαζί με τον αδερφό της στην Ελλάδα και έμεναν στη Βουλιαγμένη. Φοίτησαν στο ιδιωτικό σχολείο ACS στην Αγία Παρασκευή. Όταν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε να ζήσει στο εξωτερικό χαθήκαμε, αλλά κράτησε πολλούς φίλους που έκανε εδώ. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη», τόνισε.
Κλείσιμο

Η Σάσα ήταν μόλις 26 ετών, λάτρευε τα ταξίδια και τον εθελοντισμό. Αποφοίτησε από το Marymount College στο Μανχάταν το 2014 και μιλούσε πέντε ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ολλανδικά). Στη χώρα μας, μάλιστα, είχε εργαστεί στα γραφεία της εταιρείας Seahorse Yachtbrokers στη Βούλα και όποτε έβρισκε χρόνο επισκεπτόταν την Ελλάδα.





Ο Αλεξάντερ Πιντσόφσκι ήταν τρία χρόνια μεγαλύτερος από την Σάσα και όπως δήλωσε οικείος του στο protothema.gr «ήταν πραγματικά ένα πολύ καλό παιδί. Πάντα προσγειωμένος και εξαιρετικά ευφυής. Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα. Ξέρω ότι ήταν σοβαρά μαζί με μία κοπέλα και σύντομα θα παντρευόντουσαν. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη».

Ο Αλεξάντερ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κάμερον Κάιν, κόρη του Τζέιμς Κάιν, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Δανία. Ο κ. Κάιν, ο οποίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να βοηθήσει στις έρευνες, μιλώντας σε ξένα ΜΜΕ, δήλωσε: «Ζεις μέσα σε αυτά τα σενάρια, σκέφτεσαι για αυτά, αλλά δεν μπορείς ποτέ να φανταστείς ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στη δική σου κόρη, τη δική σου οικογένεια, και είναι φρικτό πέρα από κάθε φαντασία».

Τα δύο αδέλφια σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, την ώρα της έκρηξης μιλούσαν στο τηλέφωνο με τη μητέρα τους, Μαργιάν Πιντόφσκι-Φασμπέντερ. Ζούσαν στο Βέλγιο, αλλά ποτέ δεν έμεναν σε ένα μέρος για πολύ καιρό. Ο πατέρας τους, Έντμοντ Πιντόφσκι, είναι διευθυντής πολυτελούς αλυσίδας ξενοδοχείων και τόσο ο Αλεξάντερ όσο και η Σάσα είχαν ζήσει για μερικά διαστήματα πέρα από την Ελλάδα, στην Τουρκία, στη Γερμανία και στις ΗΠΑ.

Ο Αλεξάντερ τη μοιραία ημέρα επρόκειτο να ταξιδεύσει με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου είχε σπίτι και ζούσε με την οικογένειά του, για να συνοδεύσει την εδώ και πέντε χρόνια κοπέλα του και προσφάτως αρραβωνιαστικιά του σε γάμο στη Βόρεια Καρολίνα. Η αδελφή του αποφάσισε να ταξιδεύσει μαζί του, σχεδιάζοντας να περάσει το Σαββατοκύριακο με φίλους της. Δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια…






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης