Επικίνδυνα απόβλητα βρέθηκαν στην αποθήκη μίας εταιρείας χημικών στην περιοχή Ρουμάνια, στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Μετά την ανακάλυψη των τοξικών ουσιών, οι αρμόδιοι υπάλληλοι έδωσαν εντολή να σφραγιστούν οι εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς, τα επικίνδυνα απόβλητα βρέθηκαν μετά από καταγγελίες εις βάρος μιας εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων, επικίνδυνων και μη, που τα αποθήκευε για έναν πελάτη της.
«Η αποθήκευση των συγκεκριμένων υλικών έγινε κατά παράβαση της άδειας που έχει χορηγηθεί στην εταιρεία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι, εκτός από την σφράγιση των αποθηκών
Κλείσιμο
«ο προσωρινός υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη από τις αρχές με την διαδικασία του αυτοφώρου».
Για τον έλεγχο και τον εντοπισμό της ποσότητας αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Έχουμε ξεκινήσει ήδη την τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης του Ασωπού. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής για όποιον παρανομεί και λειτουργεί εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και καλώ τους πάντες να συμμορφωθούν. Κανένας δεν θα μπορέσει να σταθεί ως εμπόδιο σε αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, να δώσουν τέλος στην καταστροφή του Ασωπού και ολόκληρης της περιοχής».
Συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και βιώσιμης οικονομίας, η Bright Group βοηθά επιχειρήσεις και φορείς να προσαρμοστούν στις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.
Αναγνωρίζοντας την αξία του ποδηλάτου ως μέσου αθλητισμού και βιώσιμης μετακίνησης, η ΔΕΗ στηρίζει για 4η συνεχή χρονιά τον ΔΕΗ Tour Of Hellas, ως ονομαστικός και μεγάλος χορηγός του αγώνα