«Άνοιγαν» σπίτια και έστελναν με... courier τα κλοπιμαία

«Άνοιγαν» σπίτια και έστελναν με... courier τα κλοπιμαία

Η λεία των μελών της σπείρας, που μετακινούνταν με νοικιασμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ήταν κυρίως χρήματα και κοσμήματα, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα τα οποία έστελναν στην συνεργό τους

«Άνοιγαν» σπίτια και έστελναν με... courier τα κλοπιμαία
Σε όλη την Κρήτη χτυπούσε από τις αρχές Ιουλίου μιας σπείρας τριών νεαρών Ελλήνων, οι οποίοι άρπαζαν από τα σπίτια ό,τι πολύτιμο έβρισκαν και το ταχυδρομούσαν με... courier σε μια 36χρονη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη, η οποία αναλάμβανε να τα κρύψει και να τα πουλήσει!

«Εγκέφαλος» της σπείρας ήταν ένας 24χρονος που είχε παραβιάσει τον περιορισμό διαμονής ο οποίος του είχε επιβληθεί με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Τον ηγετικό ρόλο του διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, ενώ συνεργοί του στις τουλάχιστον οκτώ κλοπές και δύο απόπειρες που είχαν διαπράξει σε σπίτια στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο από τις 7 ως τις 12 Ιουλίου, ήταν ένας 26χρονος και μια 24χρονη. Όλοι συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Χανίων, ενώ και η κλεπταποδόχος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Κλείσιμο
Η λεία των μελών της σπείρας, που μετακινούνταν με νοικιασμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ήταν κυρίως χρήματα και κοσμήματα, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα τα οποία έστελναν στην συνεργό τους. Στα σπίτια των τριών νεαρών κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων η προέλευση των οποίων ερευνάται, ενώ ο  26χρονος είχε πάνω του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης