Κρήτη: Παραμένει στη φυλακή ο 80χρονος που αποπλάνησε δυο κορίτσια 8 και 9 ετών

Κρήτη: Παραμένει στη φυλακή ο 80χρονος που αποπλάνησε δυο κορίτσια 8 και 9 ετών

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης απέρριψε την αίτησή του κι έτσι θα εκτίσει τα 16 χρόνια που του επιβλήθηκαν ως ποινή φυλάκισης

Κρήτη: Παραμένει στη φυλακή ο 80χρονος που αποπλάνησε δυο κορίτσια 8 και 9 ετών
Απορρίφθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε υποβάλει η υπεράσπιση του 80χρονου, ο οποίος καταδικάστηκε στις 21 Ιουνίου για την αποπλάνηση δυο κοριτσιών ηλικίας 8 και 9 χρόνων.

Έτσι, ο ηλικιωμένος παιδόφιλος θα παραμείνει στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης 16 ετών που του είχε επιβάλλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Μάλιστα, το δικαστήριο δεν είχε δεχθεί το ελαφρυντικό που είχε προβάλλει ο κατηγορούμενος, ότι ήταν «μειωμένου καταλογισμού» λόγω γεροντικής άνοιας από την οποία πάσχει και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι έκανε.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την καταγγελία των οικογενειών των δυο ανήλικων κοριτσιών, στις 21 Ιουλίου του 2015, ο 80χρονος που είναι γείτονάς τους στο Θραψανό Ηρακλείου τα κάλεσε στο σπίτι του και προσπάθησε να τα θωπεύσει. Όμως, εκείνα του ξέφυγαν και αποκάλυψαν στους γονείς τους τι είχε συμβεί. Μετά τη σύλληψή του, ο ηλικιωμένος είχε υποστηρίξει ότι η συμπεριφορά του είχε παρεξηγηθεί από τα κοριτσάκια. Όμως, ούτε τότε είχε πείσει εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι είχαν αποφασίσει την προφυλάκισή του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης