Εγκλωβισμένοι 280 Έλληνες στο Αϊβαλί - Το πλοίο με το οποίο θα επέστρεφαν κατασχέθηκε
Ξεκίνησε περίπου στις 10 το βράδυ το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας TURYOL προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει τους επιβάτες και αναμένεται να φτάσει περίπου στις δύο μετά τα μεσάνυχτα
Συνολικά 280 Έλληνες έχουν εγκλωβισθεί από τις 6 το απόγευμα στο Αϊβαλί της Τουρκίας μη μπορώντας να επιστρέψουν στη Μυτιλήνη αφού το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ» με το οποίο θα ταξίδευαν κατασχέθηκε λόγω χρεών στο Τουρκικό Δημόσιο.
Και οι 280 είχαν μεταβεί έναντι εισιτηρίου μόλις έξι ευρώ σήμερα το πρωί στην τουρκική πόλη προκειμένου να ψωνίσουν από το παζάρι που διοργανώνεται εκεί κάθε Πέμπτη.
Οι Έλληνες επισκέπτες ζήτησαν να επιβιβασθούν στα άλλα πλοία τα οποία θα πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα δρομολόγια αρνήθηκαν όμως να πληρώσουν εισιτήριο αφού όπως υποστήριξαν είχαν.
Αυτή τη στιγμή γίνεται διαπραγμάτευση προκειμένου να μεταβεί στο Αϊβαλί πλοίο από τη Μυτιλήνη για να τους παραλάβει είναι όμως άγνωστο αν αυτό θα συμβεί απόψε.
Τελικά ξεκίνησε περίπου στις 10 το βράδυ το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας TURYOL προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει τους επιβάτες και αναμένεται να φτάσει περίπου στις δύο μετά τα μεσάνυχτα.
Κλείσιμο
Το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ» που κατασχέθηκε ανήκει στην πλοιοκτήτρια εταιρεία της οικογένειας Ζαλέ που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη γραμμή Μυτιλήνη – Αϊβαλί. Στο παρελθόν η οικονομική τους δραστηριότητα είχε απασχολήσει και την Ελληνική δικαιοσύνη λόγω μεγάλων χρεών και προς το Ελληνικό δημόσιο.
Για 40 ημέρες, τα γραφεία της Kaizen Gaming μπήκαν σε ρυθμό FIFA World Cup 2026™. Τύμπανα και ποδοσφαιρικά anthems στην Αθήνα, watch parties από τη Λισαβόνα μέχρι το Μπουένος Άιρες, PS5 tournaments, sticker challenges, δώρα, συναυλίες και μια ξεχωριστή εμπειρία ποδοσφαιρικής προσβασιμότητας συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή που ταξίδεψε σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.