Αποχαιρέτησε την Ελλάδα ο Ομπάμα

Αποχαιρέτησε την Ελλάδα ο Ομπάμα

Είχε σύντομη συνομιλία στην πίστα του αεροδρομίου με τον Αλέξη Τσίπρα, που τον συνόδεψε μέχρι το «Air Force One» - Ανέβηκε «τροχάδην» τα σκαλιά, γύρισε, αποχαιρέτησε την Ελλάδα και αναχώρησε για το Βερολίνο

Αποχαιρέτησε την Ελλάδα ο Ομπάμα
Παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, στην πίστα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, από την Ελλάδα, καθώς ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, που τον συνόδεψε μέχρι τις σκάλες του αεροπλάνου, ενώ, την ώρα που το άγημα του απέδιδε τιμές, ο κ. Ομπάμα μιλούσε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζεφ Πάιατ.

Ακολούθως, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβηκε «τροχάδην» τα σκαλιά, κοντοστάθηκε, γύρισε και σήκωσε το χέρι του, σε έναν τελευταίο χαιρετισμό προς τους Έλληνες και την Ελλάδα, αναχωρώντας για τον επόμενο ευρωπαϊκό προορισμό του, που είναι το Βερολίνο.

Κλείσιμο
Λίγο νωρίτερα, και εν αναμονή της αυτοκινητοπομπής του προέδρου των ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός «συνελήφθη» και πάλι από τον φακό να περιμένει τον πλανητάρχη, έχοντας τα χέρια στις τσέπες του.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Αθήνα, που αφήνει την κυβέρνηση ικανοποιημένη από τις δηλώσεις του υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους και του τερματισμού της λιτότητας, και εμάς τους υπόλοιπους με μια γλυκόπικρη αίσθηση, καθώς τόσο χαρισματικές προσωπικότητες, δεν έχει κανείς την ευκαιρία να συναντήσει διά ζώσης συχνά...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης