Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που είχε χαθεί από την κακοκαιρία

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που είχε χαθεί από την κακοκαιρία

Πλημμυρισμένα σπίτια, χωράφια – λίμνες και απελπισμένοι κάτοικοι - «Από τις 8 το πρωί είμαι στους δρόμους και τον ψάχνω», δήλωσε πριν τον εντοπισμό του ο αδερφός του μέχρι πρότινος αγνοούμενου

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που είχε χαθεί από την κακοκαιρία
Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αναζήτησης του 33χρονου αγνοούμενου άνδρα, ο οποίος παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η σφοδρή νεροποντή στη Ζάκυνθο. Ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της εξαφάνισής του, βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς και φίλους του.

Για πολλές ώρες η Πυροσβεστική και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, όπως και η αστυνομία, αναζητούσαν τον 33χρονο άνδρα, το αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε ντελαπαρισμένο μετά τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα, σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου.

Κλείσιμο


Ο νεαρός άντρας είχε να δώσει σημεία ζωής από τις 11 χθες το βράδυ, γεγονός που ανησύχησε τους οικείους του και τις πρώτες πρωινές ώρες ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, οπότε και άρχισαν οι έρευνες.





Ο αδερφός του αγνοούμενου μιλά στο protothema.gr 


Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του Ζουπάνου Γιώργου, η οποία τον αναζητά από τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 33χρονος είχε βγει το προηγούμενο βράδυ να διασκεδάσει με φίλους. Κατά την επιστροφή του στο σπίτι, τον έπιασε η καταιγίδα με αποτέλεσμα οι δικοί του να εντοπίσουν σήμερα το πρωί το αυτοκίνητο ντελαπαρισμένο  σε ένα χαντάκι.

Μέσα στο αυτοκίνητο δεν ήταν ο 33χρονος γεγονός που έχει αναστατώσει την οικογένειά του αφού όπως λένε στο protothema.gr φοβούνται για το χειρότερο. 

Ο αδερφός του 33χρονου, Ζουπάνος Παναγιώτης, φανερά αναστατωμένος ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή το δρομολόγιο που ακολούθησε ο αδερφός του, προσπαθώντας να τον βρει. «Από τις 8 το πρωί είμαι στους δρόμους και ψάχνω τον αδερφό μου. Είχε βγει με τους φίλους του έξω και μόλις είδα το πρωί ότι δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι, ανησυχήσαμε όλοι και αρχίσαμε να τον ψάχνουμε. Βρήκαμε το αυτοκίνητό του  ντελαπαρισμένο  σε ένα χαντάκι με τις πόρτες ανοιχτές και τα κλειδιά πάνω στο αμάξι.

Το  κινητό  του είναι απενεργοποιημένο και ανησυχώ πάρα πολύ. Είμαι έξω στο δρόμο και προσπαθώ να καταλάβω που μπορεί να τον έχει παρασύρει ο χείμαρρος. Ανησυχώ μήπως έχει σφηνώσει κάπου και δεν μπορεί να μετακινηθεί.Όσο περνούν οι ώρες και δεν τον βρίσκουμε ανησυχώ  πάρα πολύ».


Παρά τη κακοκαιρία συγγενείς και φίλοι βρίσκονται στους δρόμους αναζητώντας έστω και ένα ίχνος ζωής του Γιώργου. 

«Το παιδί κατάφερε και βγήκε από το αμάξι γιατί οι πόρτες ήταν ανοιχτές αλλά προσπαθούμε να καταλάβουμε πού τον έχει πάει ο χείμαρρος . Ψάχνουμε και σε χαντάκια και σε σωλήνες μήπως έχει στριμωχτεί πουθενά και είναι δύσκολο γιατί έχουμε μεγάλη κακοκαιρία», λέει ο θείος του Ζουπάνος Χαράλαμπος


Την ίδια ώρα πλημμυρισμένα σπίτια, χωράφια – λίμνες και απελπισμένοι κάτοικοι συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας στη Ζάκυνθο ως αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου. 

Σε όποιο σημείο και εάν βρεθεί κανείς θα συναντήσει εικόνες που μόνο «Βενετία» θυμίζουν με δρόμους απροσπέλαστους αφού το νερό έχει καλύψει χωράφια – τράφους- και οδόστρωμα.

Επί ποδός και η αστυνομία που τοποθετεί κορδέλες που απαγορεύουν την κυκλοφορία στα σημεία που έχουν επισημανθεί ως επικίνδυνα.

Στην πόλη της Ζακύνθου και την περιοχή Αγία Τριάδα ένας παλιός μπαζωμένος χείμαρρος είχε ως αποτέλεσμα να κατεβάσει τόνους λάσπης με τους αγανακτισμένους πολίτες εντός και εκτός πόλης να κάνουν λόγου για απουσία του κράτους σε ότι αφορά τη λήψη αντιπλυμμηρικών μέτρων από πολύ νωρίς.

Σε διάφορες περιοχές σε ολόκληρο το νησί βρίσκονται κλιμάκια του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παυλο κολοκοτσά και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο. Όλοι τους απευθύνουν έκκληση στους δημότες να μην μετακινούνται εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και να μείνουν στα σπίτια τους. 


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης