Ταυτοποίησαν τον... βαρκάρη της σπείρας ναρκωτικών

Ταυτοποίησαν τον... βαρκάρη της σπείρας ναρκωτικών

Πρόκειται για έναν 55χρονο Έλληνα που μετέφερε τα ναρκωτικά μέσω θαλάσσης με μια βάρκα τύπου πλάβα με εξωλέμβια μηχανή

Ταυτοποίησαν τον... βαρκάρη της σπείρας ναρκωτικών
Τον... περαματάρη της πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που είχε αναλάβει να μεταφέρει με τη βάρκα του μεγάλες ποσότητες χασίς από την Ελλάδα προς την Τουρκία και ηρωίνης στο… αντίστροφο δρομολόγιο, ταυτοποίησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για έναν 55χρονο Έλληνα που μετέφερε τα ναρκωτικά μέσω θαλάσσης με μια βάρκα τύπου πλάβα με εξωλέμβια μηχανή, η οποία κατασχέθηκε μαζί με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, 2.000 ευρώ και πέντε κινητά με δέκα κάρτες sim. Ωστόσο, ο “βαρκάρης της σπείρας δεν συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Κλείσιμο
Στις 9 Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει σε ένα χωράφι σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης το 59χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη και μία 34χρονη Ρωσίδα οι οποίοι είχαν κρύψει 99 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 113 κιλών. Ο δράστης ομολόγησε ότι τις είχε παραλάβει από Αλβανούς που τις είχαν εισάγει από την πατρίδα τους και του το είχαν δώσει για να το εξάγει στην Τουρκία. 

Αφού περνούσε τον Έβρο με τη βάρκα του 55ψρονου μαζί με τη Ρωσίδα, θα παρέδιδε το χασίς στο τουρκικό έδαφος σε Τούρκους μέλη του κυκλώματος από τους οποίους θα παραλάμβανε ως αντάλλαγμα μεγάλη ποσότητα ηρωίνης βάρους τουλάχιστον πέντε κιλών και, αφού κρατούσε ένα μέρος, θα παρέδιδε την υπόλοιπη στους Αλβανούς συνεργούς του για να την διακινήσουν στη χώρα τους ή στο εξωτερικό. Σε βάρος του ζευγαριού είχε ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης