«Κολαστήριο» για τους ασθενείς το νοσοκομείο στις φυλακές Κορυδαλλού

«Κολαστήριο» για τους ασθενείς το νοσοκομείο στις φυλακές Κορυδαλλού

Ασθενείς στοιβαγμένοι ανά εννιά σε θαλάμους, οριακές συνθήκες υγιεινής, χωρίς επαρκές προσωπικό και ζεστό νερό με... δελτίο, είναι οι διαπιστώσεις των γιατρών του προεδρείου της ΕΙΝΑΠ

«Κολαστήριο» για τους ασθενείς το νοσοκομείο στις φυλακές Κορυδαλλού
Ασθενείς – κρατούμενοι στοιβαγμένοι ανά εννέα σε θαλάμους μικρότερης χωρητικότητας, οριακές συνθήκες υγιεινής, όπως παροχή ζεστού νερού με το… δελτίο, μόλις δύο ώρες ημερησίως και προσωπικό στο… κόκκινο: αυτές είναι οι βασικές εικόνες που αποτύπωσαν οι γιατροί του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κατά την επίσκεψή τους το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
 
Ένα νοσοκομείο του οποίου η ένταξη στο ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε «γεφύρι της Άρτας» την τελευταία δεκαετία.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε η ΕΙΝΑΠ, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού τη Δευτέρα νοσηλεύονταν 195 κρατούμενοι. Εξ αυτών οι 119 ήταν οροθετικοί ασθενείς και οι 76 αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, κυρίως χρόνια νοσήματα.

Η κάλυψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χαρακτηρίζεται ανεπαρκής. Απασχολούνται 27 γιατροί, εκ των οποίων είναι μόνιμοι μόλις οι 7 – οι άλλοι 20 είναι απασχολούμενοι με «μπλοκάκια». Κενά υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό, με τις 14 οργανικές θέσεις να είναι καλλυμμένες κατά το 1/3.
 
«Ως ΕΙΝΑΠ και ως γιατροί ζητάμε να προχωρήσει γρήγορα η ένταξη αυτού του νοσοκομείου στο ΕΣΥ και να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμου προσωπικού. Είναι ανάγκη η πολιτεία και οι αρμόδιοι να δουν τα προβλήματα του νοσοκομείου και να φροντίσουν για την επίλυσή τους με κάθε δυνατό τρόπο» λέει στο prototthema.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κυρία Ματίνα Παγώνη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης