Φόβος για βεντέτα στα Ανώγεια: Εξαφανίστηκε η οικογένεια του φονιά
Σκότωσε τον ξάδερφό του για κτηματικές διαφορές - Ένα βουνό που έβγαζαν θύμα και δράστης τα πρόβατά τους ο λόγος του φονικού - Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον 24χρονο Μανώλη
Το απόγευμα της Μ.Δευτέρας πλήθος κόσμος είπε το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο 24χρονο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρωτοξάδελφα, κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα, εδώ και έξι μήνες λογομαχούσαν και τσακώνονταν για ένα βουνό όπου και οι δύο έβγαζαν τα πρόβατά τους.
To θύμα
Κλείσιμο
Χθες το απόγευμα, πάνω στον τσακωμό τους, ο 54χρονος πυροβόλησε τον 24χρονο ξάδελφό του στο στήθος σκοτώνοντάς τον, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να «παγώσει» από το φονικό.
Τι προηγήθηκε
Σύμφωνα με κατοίκους των Ανωγείων, κάτι τέτοιο είχε να συμβεί 100 χρόνια όταν πάλι για κτηματικές διαφορές, σκοτώθηκαν άνθρωποι από δύο οικογένειες, μόνο που τότε δεν ήταν συγγενείς όπως τώρα.
Ο δήμαρχος των Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης, μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε πως σήμερα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, αλλά περιμένουν την κηδεία στις τέσσερις το μεσημέρι στο νεκροταφείο του χωριού.
«Σήμερα έχουμε ησυχία, τα πράγματα είναι καλύτερα και μέχρι την κηδεία θα είναι ήσυχα.. Στις 4 θα μεταφέρουν τον νεκρό στο νεκροταφείο. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η κηδεία, μετά η διαχείριση με την αστυνομία. Υπάρχει μεγάλη αστυνόμευση στην περιοχή μας. Οι συγγενείς του δράστη έχουν εξαφανιστεί από το χωριό» είπε ο δήμαρχος Ανωγείων.
Ένας κάτοικος του χωριού ο κ. Γιάννης που γνωρίζει και τους δύο, υπογράμμισε ότι η ένταση ανάμεσα στο θύμα και τον δράστη υπήρχε εδώ και έξι μήνες αλλά δεν περίμενε κανείς ότι θα έβγαιναν τα όπλα.
«Σήμερα είναι ήρεμα τα πράγματα γιατί είναι η κηδεία. Αυτοί τσακώνονταν για έναν τόπο στο βουνό, δηλαδή αυτοί οι δύο έβγαζαν τα πρόβατά τους στη μια πλευρά του βουνού και ο άλλος από την άλλη. Μοιράζονταν στη μέση το βουνό και ο ένας ήθελε περισσότερο από τον άλλον… εδώ και έξι μήνες γινόταν αυτή η δουλειά. Σε έναν καβγά τραβάει ο ένας το πιστόλι και θέλει να παίξει μια πιστολιά και τελικά χτυπήθηκε ο νεαρός και πέθανε. Δεν ήταν δηλαδή ότι πήγε για να τον σκοτώσει. Ο δράστης έχει πέντε παιδιά και είναι παντρεμένα δυο-τρία. Η οικογένεια του φονιά έχει φύγει από το χωριό. Τα πράγματα είναι δύσκολα από τώρα και μετά. Αυτό είχε να συμβεί 100 χρόνια ακριβώς στο χωριό, με ένα παρόμοιο περιστατικό όχι όμως με συγγενείς. Εύχομαι να μην γίνει τίποτα, αυτό παρακαλάμε όλοι στο χωριό» είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε βίντεο: Φόβος για βεντέτα στα Ανώγεια: Εξαφανίστηκε η οικογένεια του φονιά
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους