Προσπάθησαν να ελληνοποιήσουν αλλοδαπή στη Λαμία

Προσπάθησαν να ελληνοποιήσουν αλλοδαπή στη Λαμία

Ο 52χρονος και η 36χρονη προσπάθησαν να εκδώσουν ελληνικό διαβατήριο σε μια 25χρονη παρουσιάζοντάς την ως εγγονή και… κόρη τους αντίστοιχα!

diabatirio
Από το Νοέμβριο του 2002 παραπλανούσαν τις δημόσιες υπηρεσίες ένας 52χρονος και μια 36χρονη, οι οποίοι προσπάθησαν να εκδώσουν ελληνικό διαβατήριο σε μια 25χρονη αλλοδαπή παρουσιάζοντάς την ως εγγονή και… κόρη τους αντίστοιχα!

Οι δράστες πήγαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και έδειξαν στους αστυνομικούς ταυτότητα της 25χρονης που παρουσιαζόταν ως Ελληνίδα. Όμως, κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης συνέντευξης, η νεαρή τα έκανε… μούσκεμα σχετικά με την οικογενειακή της κατάσταση κι έτσι ανέλαβαν την προανάκριση άνδρες της Ασφαλείας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι κάθε άλλο παρά Ελληνίδα είναι κι ότι βρίσκεται παράνομα στη χώρα!

Στο πλαίσιο της έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι ο 52χρονος και η 36χρονη είχαν δηλώσει το 2002 στα Δημοτολόγια του Δήμου Λαμιέων την ανύπαρκτη γέννηση ενός κοριτσιού τον Ιούνιο του 1996, εξασφαλίζοντας πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που χρησιμοποίησαν για να νομιμοποιήσουν την 25χρονη ως παππούς και μητέρα της και κατάφεραν στις 5 Φεβρουαρίου να της εκδώσουν ταυτότητα και Α.Φ.Μ. από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.!

Στα παράνομα έγγραφα κατασχέθηκαν και η ταυτότητα θα ανακληθεί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν ο 52χρονος και η 36χρονη εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες πλαστογραφήσεις. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν μαζί με την 25χρονη και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος τους για υφαρπαγή και χρήση ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης