Διονύσης Τσακνής: Παίρνω 1.900 ευρώ από την ΕΡΤ, τα έβγαζα σε μια συναυλία

Διονύσης Τσακνής: Παίρνω 1.900 ευρώ από την ΕΡΤ, τα έβγαζα σε μια συναυλία

Με απευθείας ανάθεση το ελληνικό τραγούδι στην Eurovision, είπε ο πρίεδρος της κρατικής τηλεόρασης

Διονύσης Τσακνής: Παίρνω 1.900 ευρώ από την ΕΡΤ, τα έβγαζα σε μια συναυλία
«Τι θα ακούσουμε στη φετινή Eurovision;
»
ρωτήσαμε τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή σε δείπνο
-γνωριμίας
Κλείσιμο
που παρατέθηκε
, σε κρητικό εστιατόριο στην Αγία Παρασκευή. Όπως είπε, δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει τ΄ όνομα του καλλιτέχνη
ή του συγκροτήματος, που θα αναλάβει να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον μουσικό διαγωνισμό, αλλά όπως αποκάλυψε θα γίνει ανάθεση.

Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο για την Ελλάδα, ήταν
το 2004
, με τον Σάκη Ρουβά και το “Shake It” που κατέκτησε την 3η θέση. Δηλαδή θα αποφευχθεί η διαδικασία του ελληνικού τελικού και της ψηφοφορίας από το κοινό.

Το τραγούδι της
Eurovision είναι μία υπόθεση, που όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, έχει αναλάβει ο ίδιος προσωπικά. Κύριο μέλημα του, είναι μέσα από το τραγούδι να περάσει ένα μήνυμα ''γι'αυτό που βιώνει σήμερα ο Έλληνας'', όπως ήταν τα ακριβή λόγια του. Θα έχει έντονο το παραδοσιακό στοιχείο, καθώς όπως τόνισε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να «μιμηθούμε τους ξένους σε κάτι που γνωρίζουν τόσο καλά!». Συμπεραίνουμε ότι δεν θα ακούσουμε ακόμα ένα ποπ τραγούδι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει και ελληνικό στίχο; Αναμένεται να το δούμε.


«Θα είναι καλό το τραγούδι! Μία χαρά θα είναι», απάντησε ο προέδρος της ΕΡΤ για το αν έχουμε ελπίδες για μία καλή πορεία της Ελλάδας, στην φετινή Eurovision.


«Είμαι ο φτωχός πρόεδρος»

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Διονύσης Τσακνής, δεν δίστασε να αποκαλύψει τον μισθό του, που αγγίζει το ποσό των 1.900 ευρώ. «Εγώ είμαι ο ''φτωχός'' πρόεδρος της ΕΡΤ.  Αυτά τα χρήματα τα έβγαζα σε μία συναυλία. Αλλά τα βλέπω πολλά. Γιατί αναλογίζομαι την φτώχεια που υπάρχει στην Ελλάδα. Ο μισθός μου στα μάτια ενός άνεργου, φαντάζει πολύ μεγάλος!». Τόνισε μάλιστα, ότι βρίσκεται στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, δώδεκα με δεκατέσσερις ώρες το 24ώρο, αλλά δεν σταμάτησε να συνθέτει τραγούδια. «Ευτυχώς συνεχίζω και γράφω! Δεν έχω σταματήσει τη σύνθεση», τόνισε.


«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τιμά με τη φιλία του»

Θα δούμε εκπομπές που να αναδεικνύουν την εκκλησιαστική ζωή και το ορθόδοξο χριστιανικό αίσθημα; «Γιατί όχι; Ξέρετε εμείς δεν σνομπάρουμε το αίσθημα αυτό...», απάντησε ο Διονύσης Τσακνής, ενώ όπως εκμυστηρεύτηκε, τον συνδέει μία φιλική σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.Ιερώνυμο. «Ο Ιερώνυμος με τιμά με την φιλία του. Είναι ένας άνθρωπος που προσφέρει σπουδαίο έργο», τόνισε ο Διονύσης Τσακνής.


«''Χτυπάνε'' την ΕΡΤ»

«Για τους λόγους που έκλεισαν την ΕΡΤ, για τους ίδιους λόγους χτυπάνε την ΕΡΤ», τόνισε ο Διονύσης Τσακνής. Μάλιστα, δεν έκρυψε την απογοήτευση του για τα χαμηλά νούμερα που σημειώνουν κάποια προγράμματα, όπως η σειρά «The Selfish Giant». «Πώς γίνεται όλος ο κόσμος να μου λέει ότι βλέπει τη σειρά και να σημειώνει χαμηλά νούμερα;», αναρωτήθηκε ο Διονύσης Τσακνής. Στη συνέχεια όμως, είπε ότι ίσως, το κοινό της σειράς, να την παρακολουθεί στο διαδίκτυο.


Το πρόγραμμα της Δημόσιας τηλεόρασης

Παρών στο γεύμα, ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης. Όπως είπε, η δημόσια τηλεόραση, με τους πόρους που διαθέτει, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα γεμάτο πρόγραμμα, πιστό στην ποιότητα. Η δημόσια τηλεόραση, όπως είπε, έχει σκοπό αναδείξει τον ποιοτικό κινηματογράφο, προβάλλοντας αριστουργήματα της 7ης τέχνης. Στην ίδια λογική εντάσσονται και οι χρυσές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, που προβάλλονται κάθε απόγευμα τις καθημερινές και το βράδυ του Σαββάτου. Σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε κάποια σειρά μυθοπλασίας, καθώς το κόστος τους φαντάζει απαγορευτικό. Ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, αναμένεται να δοθεί στην ενημέρωση, όπως τόνισε ο κ.Ταγματάρχης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης