Εφιαλτικές στιγμές έζησε η Εύα Καϊλή, εξαιτίας φανατικού «θαυμαστή» που είχε γίνει «σκιά» της και της έστελνε αισχρά και απειλητικά μηνύματα. Η ευρωβουλευτής, σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας Espresso, κατάφερε να απεμπλακεί από τον άνδρα, με δικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνδρας είχε φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, έξω από το Ευρωκοινοβούλιο για να βρίσκεται κοντά της. Αυτή ήταν και η αφορμή για να καταθέσει η Εύα Καϊλή ασφαλιστικά μέτρα κατά του «φανατικού της θαυμαστή», κερδίζοντας τελικά την σχετική απόφαση.
«Ο άνθρωπος έφτασε μέχρι τις
Βρυξέλλες για να τη βρει. Το θετικό στην υπόθεση ήταν ότι εκεί έπρεπε
αναγκαστικά να δώσει τα στοιχεία του. Φυσικά όταν μάθαμε ότι την ψάχνει
αναγκάστηκε να φύγει και από εκει με αστυνομικούς» , κατέθεσε ο αστυνομικός που βρίσκεται στην ασφάλεια της, στο δικαστήριο.
Σε καθημερινή βάση, η Εύα Καϊλή δεχόταν απειλητικά και αισχρά μηνύματα στα social media και στο email της, ενώ πολλές φορές ο συγκεκριμένος άνδρας είχε επιχειρήσει να την πλησιάσει. Μία φορά μάλιστα, οι άνδρες ασφαλείας της αναγκάστηκαν να τη φυγαδεύσουν.
Κατά
την ακροαματική διαδικασία, η Εύα Καϊλή δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο αλλά ούτε και ο θαυμαστής που την τρομοκρατούσε, αφού δεν είχε εντοπιστεί
προκειμένου να του επιδοθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.