Τουρκία: «Ο Μητσοτάκης πάει στις ΗΠΑ για να μας αποκλείσει από τα F-16», λέει αναλυτής

Τουρκία: «Ο Μητσοτάκης πάει στις ΗΠΑ για να μας αποκλείσει από τα F-16», λέει αναλυτής

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον αναλυτή και απόστρατο αντιπτέραρχο Ερντογάν Καρακούς στο φιλοκυβερνητικό CNN Turk - Τι υποστήριξε για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

2
Μετά το: «Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα», ο αναλυτής και απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, «ξαναχτύπησε», υποστηρίζοντας προκλητικά πως : «Ο Μητσοτάκης πάει στις ΗΠΑ για να αποκλείσει την Τουρκία από τα F-16».

Μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό CNN Turk, ο Καρακούς επανέλαβε πως πρώτη απειλή σε βάρος της Τουρκίας είναι η Ελλάδα και πως η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στρέφεται ουσιαστικά κατά της Τουρκίας.

«Η πρώτη απειλή σε βάρος μας είναι η Ελλάδα. Το επαναλαμβάνω η πρώτη απειλή σε βάρος μας είναι η Ελλάδα (…) Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα με απίστευτο τρόπο εργάζεται ασταμάτητα ώστε να αποκλείσει την Τουρκία ακόμη και από την αγορά αυτών των F-16. Για αυτό το λόγο πηγαίνει ο Μητσοτάκης στην Αμερική. Θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν ενώ θα κάνει και ομιλία στη Βουλή των αντιπροσώπων. Θα μιλήσει και στο Κογκρέσο και στη Βουλή των αντιπροσώπων , ενώ δεν ξέρω μπορεί να μιλήσει ξεχωριστά και στην Γερουσία (…) Μα για ποιο λόγο γίνεται πρόσκληση στον Μητσοτάκη; Μήπως τον χρειάζεται πολύ τώρα η Αμερική;» δήλωσε συγκεκριμένα.

Erdoğan Karakuş’tan 27 milyar dolar ve F-16 açıklaması

Πρόσφατα στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Καρακούς είχε υποστηρίξει πως : «Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα, διότι τα συμφέροντα συγκρούονται. Δείτε στην Αν. Μεσόγειο τα συμφέροντα συγκρούονται, δείτε δεν θέλουν να αποδεχτούν την υφαλοκρηπίδα μας».

Κλείσιμο
Ο ίδιος παλαιότερα είχε υποστηρίξει πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι … «πρωτοτουρκικές», ενώ είχε «αναλύσει» τον τρόπο εισβολής της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Περιγραφές άγριας σεξουαλικής βίας στη δίκη Ντεπ-Χερντ: Ο εξαναγκασμός σε στοματικό σεξ και η «σωματική έρευνα»

Έκλεψαν αυτοκίνητο μέσα από πάρκινγκ στη Δυτική Αττική «σπρώχνοντάς» το - Δείτε βίντεο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον «προσωπικό γιατρό» - 15 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης