Πολιτικό «φλερτ» Λοβέρδου - ΠΑΣΟΚ

Πολιτικό «φλερτ» Λοβέρδου - ΠΑΣΟΚ

Το περασμένο Σάββατο συναντήθηκε υπό άκρα μυστικότητα με τον γγ του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για το πλαίσιο της εκλογικής τους συνεργασίας - «Θολό» το τοπίο σχετικά με τη συνεργασία «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» - ΔΗΜΑΡ




Πολιτικό «φλερτ» Λοβέρδου - ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζονται οι διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς ο χρόνος περνάει και απομένουν λιγότερο από τέσσερις μήνες μέχρι την Κυριακή των ευρωεκλογών. Η φαινομενικά παγιομένη συνεργασία μεταξύ του Φώτη Κουβέλη και του Ανδρέα Λοβέρδου επανατοποθετείται σε μηδενική βάση, μετά την καθυστέρηση στην εξεύρεση οριστικής συμφωνίας. Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του κ. Λοβέρδου και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, μετά από επιθυμία του δεύτερου.

Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε στον πρόεδρο της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα το πλαίσιο συνεργασίας που προτείνει το ΠΑΣΟΚ ώστε να πάρει μορφή η εκλογική συνεργασία του λεγόμενου τρίτου πόλου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος επιφυλάχθηκε να απαντήσει προκειμένου να συζητήσει την πρόταση με τα Όργανα του κόμματός του.

Κλείσιμο
Την προηγούμενη εβδομάδα προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ των κκ Λοβέρδου και Κουβέλη, κατά την οποία τέθηκαν τα θέματα, χωρίς, όπως φαίνεται, να υπάρξουν δεσμεύσεις από τις δύο πλευρές.

Έτσι την Τετάρτη στις πέντε το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συντονιστών Ομάδων Πολιτικής Ευθύνης της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα με μοναδικό θέμα να αποφασιστεί με ποιον θα προχωρήσουν την εκλογική συνεργασία, με το ΠΑΣΟΚ ή τη Δημοκρατική Αριστερά.

Εν τω μεταξύ εκκρεμεί συνάντηση των δυο εκπροσώπων των κομμάτων, κκ Θεοχαρόπουλου και Αηδόνη. Στην συνάντηση αναμένεται να παρουσιαστεί η τελική πρόταση της ΔΗΜΑΡ στο εγχείρημα. Πάντως από την πλευρά του κ. Λοβέρδου διαμηνύεται πως αυτή τη στιγμή η Νέα Ελλάδα κρατάει ίσες αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.

Στο ήδη βαρύ κλίμα στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς έρχεται να προστεθεί η συγκρότηση οργανωμένης τάσης μέσα στο κόμμα από δεκατρία στελέχη.

Η τάση με την επωνυμία Αριστερής Μεταρρυθμιστική Κίνηση ερμηνεύεται ως ένα πρώτο βήμα των συγκεκριμένων στελεχών προς την αποχώρηση από την Αγίου Κωνσταντίνου και την πρόσδεσή τους στου "58". Τα στελέχη είναι: Αγριαντώνη Χριστίνα, Αντωνίου Γιάννης, Βαρελάς Ανδρέας, Γλαμπεδάκης Μάνος, Δεληπέτρου Εύη, Διόγος Μάκης, Καλατζής Παναγιώτης, Καούνης Γιάννης, Κουρουζίδης Σάκης, Μεϊμάρογλου Γιάννης, Παπαγιαννοπούλου Λέλα, Πλεμένος Γιώργος, Σαμαντάς Τέλης. Επιπλέον σαφείς αιχμές κατά της ηγεσία του κόμματος άφησε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής σημείωσε: "Το θέμα είναι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την πορεία του κόμματος. Ελπίζω όχι ο "εσωτερικός εχθρός"." Ο κ. Παπαδόπουλος, παρά τις έμμεσες συστάσεις του προέδρου του κόμματος κ. Κουβέλη να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, θα παραστεί σήμερα σε πολιτική εκδήλωση των "58" στον Πειραιά.

Παράλληλα αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΕ από πλευράς Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κ. Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ "οι κ.κ. Σουλτς και Βενιζέλος αναμένεται να συνεργασθούν για τον καθορισμό της ημερομηνίας διοργάνωσης  της διάσκεψης που το ΠΑΣΟΚ- ως μέλος του ΕΣΚ -  έχει προτείνει να διεξαχθεί ως κοινή διάσκεψη όλων των δυνάμεων που εκφράζονται στην Ελλάδα από την πρόταση του ΕΣΚ για το μέλλον της Ευρώπης".





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης