ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος ψηφίσει Πρόεδρο ας μην ελπίζει σε συνεργασία μαζί μας

ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος ψηφίσει Πρόεδρο ας μην ελπίζει σε συνεργασία μαζί μας

Συνέχεια στα ανοίγματα για ευρύτερες συνεργασίες - Δεν υπόσχονται θέσεις στα ψηφοδέλτια σε όσους καταψηφίσουν - Σκουρλέτης: Η έρευνα για Καρατζαφέρη να επεκταθεί και στους Γεωργιάδη, Πλεύρη - Συνάντηση με Νταβούτογλου επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας για τα ελληνοτουρκικά

ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος ψηφίσει Πρόεδρο ας μην ελπίζει σε συνεργασία μαζί μας
Με ένα... ανεπαίσθητο κλείσιμο του ματιού προς τους βουλευτές που προτίθενται να καταψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο, έδωσε συνέχεια στα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα για ευρύτερες συμμαχίες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Πήγε μάλιστα απο την... ανάποδη, φροντίζοντας να στείλει μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, λέγοντας ότι, όποιος ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου από τη σημερινή Βουλή, προφανώς και δεν μπορεί να ελπίζει σε μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Διά της τεθλασμενης, δηλαδή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με όσους καταψηφίσουν τελικά, χωρις όμως κι αυτό να θεωρείται ασφαλές διαβατήριο για τα ψηφοδέλτια του κόμματος, καθώς εκείνο που ενδιαφέρει ειναι ο φερέγγυος και ο αξιόπιστος τρόπος αποστασιοποίησης από τα μνημόνια, όπως είπε.

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «πολύφερνη νύφη», εννοώντας ότι πολλοί θελουν να βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά του -σημείωσε όμως ότι οι λίστες θα καταρτιστούν στην ώρα τους και ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε μόνος του το παράδειγμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί για τη συνεπή αντιμνημονιακή του στάση, ούτε ειναι λιγότερο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους, όπως σημείωσε με νοημα.

Έστειλε, δε, μήνυμα προς τις εσωκομματικές πλευρές που αντιδρούν στις ευρύτερες συμμαχίες, λέγοντας ότι δεν ειναι καιρός για ομφαλοσκόπηση, αλλα ανάγκη να σταματήσει ο κατήφορος.

Επίθεση στο Ποτάμι

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εντείνει την πολιτική των ανοιγμάτων και στις 13 περιφερειακές συνδιασκέψεις που θα κάνει για τη διαμόρφωση της προγραμματικής του πρότασης και στις οποίες θα προσκαλέσει πολιτικές δυνάμεις από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερα, το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, έως και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Δεν θα υπάρξει όμως πρόσκληση προς το Ποτάμι, εναντίον του οποίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε επιδερμικό τον τρόπο που προσεγγίζει τα θέματα το Ποτάμι, ότι έχει ασπόνδυλο πολιτικο λόγο, ότι με εξυπνακισμούς προσπαθεί να μείνει στον αφρό και ότι υπεκφεύγει από τα πραγματικά προβλήματα, τηρώντας μια πολιτική ίσων αποστάσεων.

«Ψήνεται» συνάντηση με Κουβέλη

Ο κ. Σκουρλέτης προϊδέασε για συνάντηση, σύντομα, του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, χαρακτηρίζοντας θετικό το κλίμα και το περιβάλλον που εχει δημιουργηθεί πλέον με τη ΔΗΜΑΡ.

Ο διάλογος συνεχίζεται, σημείωσε.

Να γίνει έρευνα και για Γεωργιάδη - Πλεύρη, μετά τον Καρατζαφέρη

Δύο νυν βουλευτές της ΝΔ, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη, βάζει στο στόχαστρό του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις κατακλυσμιαίες αποκαλύψεις για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τις δικαστικές έρευνες για χρηματισμό του από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικης αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε να επεκταθεί η σχετικη έρευνα και στους τότε βουλευτες του ΛΑΟΣ, κ.κ. Γεωργιάδη και Πλεύρη, οι οποίοι υπέγραψαν, μαζί με τον κ. Καρατζαφέρη, ερωτήσεις σχετικές με τα εξοπλιστικά και οι οποίες προφανώς κινούν υποψίες.

Έχω δει μόνο εκφράσεις στεναχώριας και έκπληξης, αλλά ειναι λογικό να επεκταθεί η έρευνα, είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Ανοιχτός σε συνάντηση με Νταβούτογλου ο Τσίπρας

Εν τω μεταξύ, πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά εξετάζει να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να υποβοηθήσει στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης.

Η Κουμουνδούρου δηλώνει ανοιχτή σε πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν το διάλογο, θεωρώντας ότι αυτός πάντα βοηθά, ενώ διαμηνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ειναι ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, αν και δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια συγκεκριμένη επαφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει μια επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία. «Στηρίζουμε οποιοδήποτε βήμα αποκλιμάκωσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε θέματα που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης