Ασφαλιστικό και φορολογία αγροτών θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης

Ασφαλιστικό και φορολογία αγροτών θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης

Διμέτωπος Τσίπρα με τρόικα και αντιπολίτευση – Θα επανέλθει και η τροπολογία για το ΕΣΡ

Ασφαλιστικό και φορολογία αγροτών θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης
Η ώρα της κρίσης για την κυβέρνηση πλησιάζει. Το Ιανουάριο θα κριθούν οι τελικές επιδόσεις στην οικονομία
για το 2015, θα ξεκινήσουν τη δουλειά τους στην
Ελλάδα τα περίφημα «κοράκια» και η κυβερνητική πλειοψηφία στη
Βουλή
Κλείσιμο
θα πρέπει να περάσει ασφαλιστικό
και
φορολογικό των αγροτών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν πως οι δανειστές μόλις επιστρέψουν στην Αθήνα μετά τις γιορτές, θα έρθουν με άγριες διαθέσεις, τις οποίες έδειξαν στον κατηγορηματικό τρόπο με τον οποίο απαίτησαν να αποσυρθεί το παράλληλο πρόγραμμα. διαβλέπουν από τώρα και στο οικονομικό επιτελείο, μετά την «τρικλοποδιά» που έβαλαν στο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης και το (έστω και ολιγοήμερο) «μαρτύριο της σταγόνας» για την καταβολή της δόσεως του 1 δισ. ευρώ.

Για την ώρα η κυβέρνηση θέλει να περάσει τις γιορτές χωρίς απρόοπτα ώστε στις 18 Ιανουαρίου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές, με δύο «αγκάθια» που θα κρίνουν πολλά –και όχι μόνον την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 5,7 δισ. ευρώ:

- οι επώδυνες αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό (ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, «κούρεμα» συντάξεων κλπ) προκειμένου να εξοικονομηθούν 1,7 δισ. ευρώ.

- οι νέες παρεμβάσεις στην άμεση φορολογία. Εκεί θα ενταχθούν οι αλλαγές στον φόρο των ενοικίων και των αγροτών, ενώ οι δανειστές αμφισβητούν και το εάν τα μέτρα που ήδη ελήφθησαν (ΦΠΑ νησιών, φόροι στα τυχερά παιχνίδια ή στο κρασί κλπ) επαρκούν ή θα χρειαστούν και άλλα.

Το Μέγαρο Μαξίμου, όμως, σχεδιάζει να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο: με τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του Ιανουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για το ΕΣΡ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκχώρηση των νέων τηλεοπτικών αδειών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης