Οι τηλεοπτικές άδειες «έβαλαν φωτιά» στη Βουλή

Οι τηλεοπτικές άδειες «έβαλαν φωτιά» στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία μετά από θυελλώδη συνεδρίαση - Θέμα συνταγματικότητας έθεσε η ΝΔ - Διάλογοι-φωτιά ανάμεσα σε Λοβέρδο και Παππά

Οι τηλεοπτικές άδειες «έβαλαν φωτιά» στη Βουλή
Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες να αποτελεί την αποκλειστική σχεδόν εστία σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει η διαδικασία αλλά και να επανέλθουν οι πιθανότητες συγκρότησης ΕΣΡ απο την Βουλή κατέθεσε ρύθμιση που προβλέπει πως ο αριθμός των καναλιών θα εγκρίνεται απο την εθνική αντιπροσωπεία μετά από δίκη του εισήγηση. Ωστόσο, η  αντιπολίτευση θεώρησε προσχηματική την ενέργεια του υπουργού και ζήτησε να περάσουν όλες οι σχετικές αρμοδιότητες - και ο αριθμός των τηλεοπτικών σταθμών – στο ΕΣΡ προκειμένου να μην δημιουργούνται νέες εστίες διαπλοκής.

Τελικά η τροπολογία υπερψηφίστηκε μόνο από 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και από τον Νίκο Νικολόπουλο.

Κλείσιμο
Θα ακολουθήσει νέα ρύθμιση;


Το αποτέλεσμα προαναγγέλλει και το νέο αδιέξοδο που θα προκύψει στην Διάσκεψη των Προέδρων την ερχόμενη Δευτέρα καθώς για την εκλογή των μελών του ΕΣΡ απαιτείται πλειοψηφία 4/5.   Πάντως, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών. Υπο αυτά τα δεδομένα ως πιθανότερο σενάριο εμφανίζεται η κατάθεση νέας τροπολογίας που θα αναθέτει σε κυβερνητικό όργανο όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο νόμος για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών και θα αφήνει στο ΕΣΡ μόνο τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας τους.

Η σφοδρή σύγκρουση

Πάντως, από την έναρξη της συνεδρίασης άναψαν τα αίματα με τις συγκρούσεις να ξεφεύγουν από τα όρια του ορθού κοινοβουλευτικού λόγου.  Το θερμότερο επεισόδιο διεξήχθη μεταξύ Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Παππά.

Ο διάλογος από τα πρακτικά της Βουλής είναι χαρακτηριστικός:

Ανδρέας Λοβέρδος: … Κύριε Υπουργέ, για να κλείσω, δεν είστε Υπουργός της Βόρειας Κορέας. Και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Κοινοβούλιο κοινοβούλιο που κάθε Υπουργός θα το μετατρέπει σε χουντικό κοινοβούλιο. Θα είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε…

(Θόρυβος – Έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Τι είναι αυτά που λες! Να ανακαλέσει ο κ. Λοβέρδος τώρα, αυτή τη στιγμή!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να καθίσεις κάτω! Να ανέχεσαι τον διάλογο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Ντροπή σου!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εσύ να ντρέπεσαι! Άσχετε! Είσαι άσχετος και μπλέκεις το Κοινοβούλιο.

(Θόρυβος – Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Δεν ντρέπεσαι! Ντροπή σου! Να ανακαλέσεις τώρα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να κάτσεις κάτω. Κάτω να κάτσεις!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Ντροπή σου!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ντροπή δική σου! Άσχετε! Είσαι άσχετος, προσωπικά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Θα παρακαλούσα, κύριοι συνάδελφοι, να διαγραφούν αυτά από τα Πρακτικά.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Θα σου έλεγα…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να μιλάς καλά σε εμένα. Τι θα πεις; Να μου μιλάς καλά! Εδώ δεν θα τραμπουκίζεις.

(Θόρυβος – Έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ, κύριε Λοβέρδο!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Τι να πω!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, απορώ πώς προεδρεύετε ενώ υπάρχει η απόπειρα να μας μετατρέψουν εδώ σε κοινοβούλιο χώρας που δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα.

(Θόρυβος – Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Δεν βοηθάτε το Προεδρείο. Παρακαλώ!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Σας καλώ να κατέβετε κάτω.

(Θόρυβος – Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ!

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης, έχει τον λόγο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να σας πω και κάτι ακόμα, για να κλείσω. Τους «προπηλακισμούς» που έδωσε ο «μαέστρος» την ευκαιρία να υποστώ…Πέντε χρόνια σάς έχουμε υποστεί, δεν μας φοβίζετε.

Είστε εχθροί της Δημοκρατίας και θα το πληρώσετε από τον λαό αυτό!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Πάρτο πίσω!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Εδώ θα τα πληρώσετε όλα!

(Θόρυβος από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Τον λόγο έχει ο Πρόεδρος της Βουλής.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

Παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι, Ησυχία!

Κύριε Πρόεδρε, έχετε τον λόγο.

 

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας από την αντιπολίτευση


Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Μάκης Βορίδης έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας της διάταξης μιλώντας για «κλαυσίγελο καθώς αυτό που έχει κατατεθεί είναι για γέλια και κλάματα». Το αίτημα ωστόσο καταψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων  και Χρυσή Αυγή ενώ το ΚΚΕ απείχε. «Το Σύνταγμα ορίζει πως τον έλεγχο των αδειών τον καθορίζει το ΕΣΡ. Έρχεται ο κ. Παππάς και λέει ότι καταργεί το Σύνταγμα και θα καθορίζει τον αριθμό των αδειών. Το Συνταγμα έχει αποπολιτικοποιήσει κι έχει αποκομματικόποιήσει την όλη διαδικασία για αυτό την ανέθεσε στο ΕΣΡ. Με την τροπολογία ακυρώνετε πλήρως το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη. Βάλτε τον αριθμό των αδειών στην τροπολογία κι εμείς θα ψηφίσουμε για την συγκρότηση του ΕΣΡ» είπε ο κ. Βορίδης. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σπύρος Λάππας υποστήριξε ότι οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν «στέκουν» και πως «η διάταξη που φέρνουμε αποκαθιστά την νομική ανωμαλία των τελευταίων 25 ετών». Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «βγάζετε τα μάτια σας και τα μάτια της χώρας. Οσα κάνετε οδεύουν προς την επιτροπή της ΕΕ. Όλα αυτά συνοψίζονται στο σποτάκι σταλινικού τύπου που δείξατε στο πανηγύρι σας. Δεν αντέχετε την κριτική» ενώ για τον κ. Παππά είπε: «Αυτός θέλει να βάλει χέρι στο ΜΜΕ για να παράγει μήνυμα κατά την βούλησή του. Να είναι «Πολωνία» να είναι βασικός μέτοχος και ότι θέλει. Υπάρχει πρόβλημα χωροταξικό στις συχνότητες; Η τεχνολογία παρέχει απεριόριστο χώρο».

Ν. Βούτσης: Όνειδος για τη Δημοκρατία το τηλεοπτικό παρελθόν

Με παρέμβασή του από τα βουλευτικά έδρανα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποστήριξε την συνταγματικότητα της διάταξης ενώ αποκάλυψε και την πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης. «Μέσα από την ανάληψη ευθύνης από την Βουλή επιθυμούμε να αποσυμπιεστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από ενδεχόμενες πιέσεις που ασκούνται από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα ώστε την Δευτέρα στην Διάσκεψη, αποσυμπιεσμένοι από κάθε πίεση από οικονομικά συμφέροντα να μπορούν να προχωρήσουν σε μια ουσιαστική συζήτηση για το ΕΣΡ» είπε ο κ. Βούτσης. Υπενθύμισε την περίοδο της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή λέγοντας «Υπάρχει παρελθόν που είναι όνειδος για την Δημοκρατία με την βαθύτατη υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή από λομπίστες  οικονομικών συμφερόντων που συνωθούνταν στις Βρυξέλλες για να καταπέσει ο νόμος περί βασικού μετόχου».

 
Ν. Δένδιας: Όποιος συμπλέει με την διαπλοκή το πληρώνει


Η Νέα Δημοκρατία προτάσσοντας τις σχετικές συνταγματικές διατάξεις κατέθεσε δική της τροπολογία που προτείνει να περάσουν όλες οι αρμοδιότητες – και ο καθορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών καναλιών – στο ΕΣΡ. Ο κ. Νίκος Δένδιας είπε ότι «Αν υπάρχει μια παράταξη η οποία έχει το ηθικό δικαίωμα να λέει ότι υπήρξε θύμα της διαπλοκής είναι η Νέα Δημοκρατία για το θέμα του βασικού μετόχου» ενώ απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Δεν σας είδα το 2007-2009 να έχετε την ίδια αντίδραση. Τότε συμπλέατε με τις φωνές της διαπλοκής. Όποιος συμπλέει με την διαπλοκή το πληρώνει. Δεν έχετε ηθικό δικαίωμα να μας κουνάτε το χέρι. Το παλέψαμε, ηττηθήκαμε και το πληρώσαμε. Δεν σας επιτρέπω ούτε να υπονοείτε σχέσεις Ν.Δ-διαπλοκής». Εκ μέρους του Ποταμιού ο κ. Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε ότι το Ποτάμι θα είναι αρωγός της προσπάθειας κάθαρσης του τηλεοπτικού τοπίου. Υποστήριξε όμως ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι «αλυσιτελείς». «Είναι μια ακόμα διάταξη που δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές. Υποχρεώνετε τις ανεξάρτητες αρχές να συμμορφώνονται με τις υπουργικές αποφάσεις. Αυτό είναι καταπάτηση ανεξαρτήτων αρχών» είπε για να προσθέσει: «Σε τι συνίσταται η διαπλοκή; Στον καθορισμό του αριθμού των αδειών; Βάλτε προϋποθέσεις, ότι δεν μπορεί να έχει πάνω από μία ζημιογόνα χρήση. Βάλτε υποχρεώσεις για τον τρόπο δανειοδότησης. Εκεί είναι η βάση της διαπλοκής».  Σημείωσε τέλος: «Διάβασα ότι διαχειριστές και ιδιοκτήτες πτωχευμένων καναλιών πήγαν στο Μαξίμου. Εκεί είναι η διαπλοκή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει τον λαό ότι μπορεί να λύσει έστω και ένα πρόβλημα». Ο κ. Χρήστος Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι η ΝΔ άλλαξε στάση στο ζήτημα αμέσως μετά την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία υπονοώντας ότι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ως μέλος της Διάσκεψης είχε συναινέσει με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης διέψευσε τους ισχυρισμούς Μαντά λέγοντας ότι: «Σας παραπέμπω στα πρακτικά. Εκεί θα διαβάσετε ότι ως εκπρόσωπος της Ν.Δ έθεσα τις δύο προϋποθέσεις: να μην υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία και να μην αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής. Η σημερινή αιτίαση Ν.Δ αναφέρεται στην πρώτη προϋπόθεση». Από την Ενωση Κεντρώων ο κ. Γιώργος Καρράς υποστήριξε ότι η τροπολογία «δεν έχει αντικείμενο και είναι ανεφάρμοστη».

 

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο


Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς λαμβάνοντας το λόγο απάντησε στον κ. Λοβέρδο λέγοντας «υπάρχουν φράσεις που ακολουθούν τους πολιτικούς. Για τον δικό σας αυτοσεβασμό να ανακαλέσετε τα περι χουντικού κοινοβουλευτισμού» ενώ υποστήριξε ότι: «Αν έφερνα νυχτερινή τροπολογία για την παράταση των αδειών και της κατάστασης που επικρατεί τότε δεν θα είχατε πρόβλημα». Ο υπουργός υποστήριξε για μια ακόμα φορά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας ότι η πρακτική των απεριόριστων αδειών είναι «σαν να προσπαθεί κάποιος να πουλήσει πάγο σε Εσκιμώους» ενώ επιτέθηκε προς την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας «Αυτός είναι ο βασικός καημός της ΝΔ. Να έχουμε απεριόριστο αριθμό αδειών». Ο ίδιος απαρίθμησε τις ενέργειες που έχουν γίνει από την σημερινή κυβέρνηση λέγοντας ότι προωθείται ο διαγωνισμός για τις συχνότητες, καταλογίστηκαν τα τέλη συχνοτήτων και εφαρμόστηκε ο νόμος για την διαφήμιση που ήταν ανεφάρμοστος από το 2010. Εξήγησε ότι με τον ψηφισμένο νόμο «η αρμοδιότητα του διαγωνισμού μένει στο ΕΣΡ» ενώ πρόσθεσε: «Αντιπαρέρχομαι την κριτική για υπουργό υπερκαναλάρχη. Αν η πρακτική μας είχε αυτό το σκοπό κάποιες από τις χυδαίες επιθέσεις θα τις αποτρέπαμε. Τουλάχιστον την χυδαιότητα και τον εμετό θα τον αποτρέπαμε».  Υποστήριξε ότι ο συνταγματικός νομοθέτης δεν επιβάλει τον καθορισμό του αριθμού των καναλιών να γίνεται από το ΕΣΡ ενώ ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης «είναι να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και διαθέτει πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα και θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία για να μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση που δεν τιμά κανένα».

 
Δένδιας: «Απέρχεστε από την εξουσία... υπερασπιστείτε την δημοκρατικότητα της υστεροφημίας σας»


Πάντως, η αντιπολίτευση συνέχισε το σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης με αφορμή επιπλέον τροπολογίες  που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας συνολικά Ανεξάρτητων Αρχών. Αυτό γιατί εκτός της ρύθμισης για τα κανάλια ο υπουργός Οικονομίας Γιώργου Σταθάκης προώθησε νέες προϋποθέσεις για τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι κυβερνητικές ενέργειες για άμεση τακτοποίηση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τις ανεξάρτητες αρχές, τον τρόπο λειτουργίας τους και την στελέχωσή τους  προσβάλουν το Σύνταγμα και την Δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης.

Είναι ενδεικτική η έκκληση του κ. Νίκου Δένδια που απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους υπουργούς είπε «απέρχεστε από την εξουσία και το γνωρίζετε. Το μόνο που μπορείτε να υπερασπιστείτε είναι η δημοκρατικότητα της υστεροφημίας σας». Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού προβλέπει μεταξύ άλλων ότι τα μέλη της δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 70 έτη και δεν πρέπει να έχουν συγγενική σχέση με βουλευτές. Η κυρία Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι η διάταξη είναι «φωτογραφική» και αφορά τον σύζυγό της που είναι μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. «Θα έπρεπε να προσθέσετε στην διάταξη ότι ο υποψήφιος δεν πρέπει να είναι σύζυγος εγκύου βουλευτή για να είναι σαφές ότι αφορά εμένα» είπα η εγκυμονούσα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ εξηγώντας ότι ο σύζυγός της τοποθετήθηκε στην θέση πριν από έξι χρόνια, πολύ πριν δηλαδή η ίδια εκλεγεί βουλευτής. Πρότεινε δε, για να μην είναι φωτογραφική η διάταξη να επεκταθεί σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές και για οργανισμούς ώστε να μην τοποθετούνται συγγενείς βουλευτών και υπουργών.  

Βενιζέλος: Οι άδειες των καναλιών θα είναι ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης


Για ωμή απόπειρα ελέγχου των κρατικών μηχανισμών από την κυβέρνηση προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαριθμώντας υπουργικές παρεμβάσεις σε Ανεξάρτητες Αρχές και Δικαιοσύνη.   Εκτίμησε δε πως η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών «θα είναι το μεγαλύτερο Θεσμικό σκάνδαλο της κυβέρνησης και τελικά ο πολιτικός της τάφος». «Ο κοινός παρονομαστής σήμερα είναι η κρίση των Θεσμών επειδή η εξουσία έχει γίνει ωμή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να υποσχεθεί τίποτα. Απολογείται για την αναποτελεσματικότητα και την σκληρότητα των μέτρων. Νομίζει ότι ελέγχοντας τους μηχανισμούς του κράτους θα παρατείνει τον βίο της ωμής εξουσίας της, όμως, ματαιοπονεί».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε την εκρηκτική κατάσταση λέγοντας «η αξιολόγηση δεν κλείνει και η χώρα απειλείται με πρόβλημα χρηματοδότησης. Η κοινωνία βρίσκεται σε γενικευμένη αναταραχή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό. Παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά δεν μπορεί να τις ελέγξει καθώς δεν θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής της κοινωνίας των πολιτών» ενώ σημείωσε ότι στο εκρηκτικό κλίμα προστίθεται το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. «Υπάρχει ανικανότητα έκφρασης συνολικής εθνικής θέσης που μας εμποδίζει να συναινέσουμε και να βοηθήσουμε στο προσφυγικό» είπε. Να σημειωθεί ότι ήδη η κυρία Φώφη Γεννηματά έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό. «Ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε θέση κρίσης νομιμοποίησης και η εξουσία που ασκεί είναι ωμή, δεν έχει αφήγηση, κανει την επιλογή να επιτίθεται  στους θεσμούς.

Αντί συναίνεσης για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού δημιουργείτε πρόβλημα Δημοκρατίας και κράτους δικαίου» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος για να υποστηρίξει ότι «το κακό ξεκίνησε από τον χώρο της Δικαιοσύνης… Κορυφαία πρόσωπα στην πυραμίδα της ιεραρχίας διατυπώνουν πολιτικό λόγο κατά τρόπο πρωτοφανή. Υπουργοί δεν διστάζουν να πουν ότι «παρακολουθούμε δικαστικές εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε». Κατά την λογική αυτή έχουμε και την επίθεση στις Ανεξάρτητες Αρχές. Οι Συνταγματικές έχουν καταργηθεί και είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν. Το κράτος Δικαίου δεν λειτουργεί γιατί λείπουν βασικοί θεσμικοί πυλώνες».  Ο ίδιος εκτίμησε ότι τόσο το ζήτημα του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών αδειών όσο και της επιτροπής Ανταγωνισμού θα «κριθούν δικαστικά».

«Στην εποχή μας για να εκφράσεις πολιτικό λόγο ραδιοτηλεοπτικά πρέπει να έχεις οικονομική ισχύ;» αναρωτήθηκε για να συμπληρώσει «Ποιος είναι αυτός που έχει επαφές και συναλλαγές; Αυτός που υπερασπίζεται το Σύνταγμα ή αυτός που υπόσχεται άδειες; Η διαδικασία αυτή δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ και αν το επιδιώξετε θα είναι το μεγαλύτερο Θεσμικό σκάνδαλο και τελικά ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησής σας».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης