Τσίπρας: Βασική μας επιλογή να μη μειώσουμε τις συντάξεις

Τσίπρας: Βασική μας επιλογή να μη μειώσουμε τις συντάξεις

«Ο λαός μας έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία», είπε ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: Βασική μας επιλογή να μη μειώσουμε τις συντάξεις
Για το αγροτικό ζήτημα μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας στην έκτακτη παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του
ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Τρίτης. 
Κλείσιμο

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το σύνολο των σημερινών συνταξιούχων αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των μισθωτών, των ανέργων, αλλά και των
αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, επωφελούνται από τη πρόταση της κυβέρνησης. Όπως υπογράμμισε, αυτό συμβαίνει γιατί «βασική μας επιλογή είναι να μην μειώσουμε εκ νέου τις
συντάξεις, ενώ μοιράζουμε τις εισφορές ανάλογα με το εισόδημα, ώστε ο καθένας να επιβαρύνεται ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμη πως δεν είναι αλήθεια ότι η πρόταση της κυβέρνησης επιβαρύνει αβάσταχτα τον αγροτικό κόσμο. Επεξηγώντας την άποψή του ανέφερε πως «η επιβάρυνση από 15-25 ευρώ το μήνα, μετά από μια τετραετία, γιατί θα είναι σταδιακές οι αυξήσεις των εισφορών, προκειμένου ο αγρότης να πάρει μια σύνταξη αξιοπρέπειας και όχι φιλοδώρημα, κατά σχεδόν τριακόσια ευρώ υψηλότερη, δεν είναι ούτε αβάσταχτη, ούτε παράλογη, ούτε αποτελεί επιβάρυνση άνευ αντικρίσματος».

Επιπλέον θύμισε πως τo 2014 οι αγρότες πλήρωσαν συνολικά 411 εκατομμύρια για φόρους, ενώ το 2016 θα πληρώσουν περίπου 225 εκατομμύρια. «Κι αυτό γιατί με παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν φορολογούνται οι αγροτικές ενισχύσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την κατάσταση που βρίσκεται η κυβέρνηση υπογράμμισε πως πήρε τρεις φορές, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό. 

«Σε κάποιους αυτό δεν αρέσει, αλλά δεν είναι αυτοί που μας νομιμοποιούν και μας στηρίζουν. Είναι ο ελληνικός λαός που μας έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τη προστασία των αδύναμων, την προστασία των πολλών. Και αυτό θα κάνουμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας. Και θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως αντικείμενο της συνεδρίασης αποτελούν οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών και οι κινητοποιήσεις τους. 

Η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσκαλέσει εδώ και μέρες σε διάλογο με τους αγρότες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, επιμένει στον διάλογο μαζί τους. 

Άλλωστε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Ο αγροτικός κόσμος μόνο κερδισμένος θα βγει από τον διάλογο αυτό με την κυβέρνηση, η οποία είναι έτοιμη να καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά την μεταβατικότητα των διατάξεων. Η θέση λοιπόν αυτής της κυβέρνησης είναι: Διάλογος, διάλογος, διάλογος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης