Γεροβασίλη: Ο κ. Μουζάλας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μας, αλλά...

Γεροβασίλη: Ο κ. Μουζάλας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μας, αλλά...

...κυβερνητικές πηγές προέβλεπαν ότι είναι πιθανό ο κ. Μουζάλας να παραιτηθεί ο ίδιος και να διευκολύνει την κατάσταση - «Δεν τίθεται θέμα στη σχέση των δύο κυβερνώντων εταίρων», είπε η κυρία Γεροβασίλη

Γεροβασίλη: Ο κ. Μουζάλας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μας, αλλά...
«Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί θα λυθεί χωρίς κυβερνητική κρίση. Δεν υπάρχει λόγος να το μεγαλώσουμε περισσότερο» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για την υπόθεση Μουζάλα και το αίτημα Καμμένου να αποπεμφθεί ο υπουργός Μετανάστευσης που είπε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις Καμμένου ότι «δηλώθηκε σαφώς από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ότι δεν τίθεται θέμα στη σχέση των δύο κυβερνώντων εταίρων. Επέμεινε στη μη στήριξη των ΑΝΕΛ στον κ. Μουζάλα χωρίς αυτό να απειλεί να διαρρήξει τη συνοχή της κυβέρνησης».

Συμπλήρωσε για τον κ. Μουζάλα ότι έχει «την πλήρη εμπιστοσύνη μας. Σε μια συγκβέρνηση ορισμένες φορές οι συγκυβερνώντες εκφράζουν τις διαφωνίες τους».

Κλείσιμο
Μιλώντας για το θέμα με τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι ο πρωθυπουργός «κατανοεί και συμμερίζεται την ευαισθησία των ΑΝΕΛ και του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό ζήτημα με την ΠΓΔΜ».

Κυβερνητικές πηγές: Ισως ο κ. Μουζάλας παραιτηθεί για να διευκολύνει...

Πίσω απο τη Σύνοδο Κορυφής κρύβεται το Μέγαρο Μαξίμου, στην προσπάθειά του να κερδίσει χρόνο και να χειριστεί το θέμα Μουζάλα με το τελεσίγραφο που έστειλε ο Πάνος Καμμένος για απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, με τρόπο που να μην πλήξει καίρια την εικόνα του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά και την εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εμφανίζεται αδύναμος να κατευνάσει τον κυβερνητικό του εταίρο.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασιλη, επειδή προέχει η Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό, στην προετοιμασία της οποίας διαδραματίζει ρόλο απο ελληνικής πλευράς ο κ. Μουζάλας, η όποια απόφαση επί του θέματος θα ληφθεί μετα την επιστροφή του κ. Τσίπρα από τις Βρυξέλλες. Είπε μάλιστα ότι είναι άκαιρο να ληφθεί σήμερα μια οποιαδήποτε απόφαση.

Κυβερνητικές πηγές προέβλεπαν ότι είναι πιθανό ο κ. Μουζάλας να παραιτηθεί ο ίδιος και να διευκολύνει την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο αναπληρωτής υπουργός φαίνεται να είναι υπό προθεσμία.

Η κυρία Γεροβασιλη αρνήθηκε πάντως ότι το όλο θέμα συνιστά κυβερνητική κρίση, προβλέποντας ότι το θέμα θα λυθεί χωρίς να εκδηλωθεί τέτοιο πρόβλημα και δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του κ. Καμμένου ως αναμενόμενη στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής συνεργασίας, όπου οι εταίροι έχουν και διαφορετικές ιεραρχήσεις, κάτι που είναι αποδεκτό και σεβαστό και από τις δυο πλευρές. Απερίφραστα δε απέρριψε το σενάριο περί προβλήματος στην περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης επικαλούμενη τις δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Άμυνας ότι εξακολουθεί να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση και η ένστασή του αφορά μόνο στην παρουσία του κ. Μουζάλα. Μάλιστα χαρακτήρισε εκ του μη όντως οποιαδήποτε σενάρια, που προβλέπουν αλλαγή στις κυβερνητικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι για τον κ. Μουζάλα η κυρία Γεροβασιλη εξήρε την προσφορά του αναπληρωτή υπουργού στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και δήλωσε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Επέμεινε δε ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, καθώς η αναφορά του κ. Μουζάλα στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια ηταν γλωσσικό ολίσθημα και όχι αμφισβήτηση της επίσημης ελληνικής θέσης.

Η κυρία Γεροβασίλη διέψευσε τι πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Μουζάλα να εχει υποβάλλει την παραίτησή του από χθες βράδυ ή σήμερα το πρωί. Η δήλωσή της ωστόσο άφησε όλες τις ερμηνείες ανοιχτές, καθώς ταυτόχρονα φάνηκε να συνδέει την μη υποβολή παραίτησης με το γεγονός ότι ήταν τεχνικά δύσκολο να υπάρξει επικοινωνία με τον κ. Μουζάλα, λόγω του γεγονότος οτι... ταξίδευε προς Βρυξέλλες και στη συνέχεια είχε συσκέψεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής!

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτονται και το σενάριο του ανασχηματισμού την επόμενη εβδομάδα, ώστε η τυχόν απομάκρυνση του κ. Μουζάλα να ενταχθεί σε μια κίνηση ευρύτερων κυβερνητικών αλλαγών και να μην φανεί ότι ο κ. Τσίπρας υποχωρεί έναντι των απαιτήσεων του κ. Καμμένου. Ο ανασχηματισμός είναι πιθανόν να επισπευστεί εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών περί επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές έως τις 25 Μαρτίου, χρονικό όριο που ανέφερε και η ίδια η κυρία Γεροβασίλη στην επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη «η κυβέρνηση παραμένει σταθερή σε σχέση με την ονομασία της γείτονος. Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα είναι η επιτυχής έκβαση της αυριανής συνόδου κορυφής».

Όσον αφορά για το θέμα των μεταναστών και προσφύγων που πέρασαν από την Ειδομένη στα Σκόπια επέμεινε ότι υπάρχει ένας αριθμός που δεν έχει επιστρέψει ακόμα στην Ελλάδα και ούτε έχει γίνει αίτημα επανεισδοχής στην Ελλάδα.
Ρένα Δούρου: Το αίτημα για παραίτηση Μουζάλα υπονομεύει τη χώρα
Για υπονόμευση της χώρας ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής κάνει λόγο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή το αίτημα από τον Πάνο Καμμένο για παραίτηση του  Γιάννη Μουζάλα.   

«Το αίτημα για παραίτηση παρά τη "συγγνώμη" προκρίνει το κομματικό ακροατήριο υπονομεύοντας τη χώρα ολόκληρη ενόψει της κρίσιμης Συνόδου», 'έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.  το Twitter.  




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης