Ικανοποίηση Αβραμόπουλου για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Ικανοποίηση Αβραμόπουλου για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Σε δήλωσή του τονίζει πως οι προσπάθειες της Επιτροπής και οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις έφεραν το θετικό αποτέλεσμα, επισημαίνει όμως πως η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί μαγική λύση, που θα λύσει το πρόβλημα αυτόματα

Ικανοποίηση Αβραμόπουλου για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας
Ικανοποιημένος από τη συμφωνία που επετεύχθη χθες στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κάνοντας λόγο για «μια ισχυρή συμφωνία που αναγνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και δεσμεύει όλα τα μέρη σε ουσιαστική συνδρομή».

Σε δήλωσή του ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας τονίζει πως οι προσπάθειες της Επιτροπής και οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις έφεραν το θετικό αποτέλεσμα, επισημαίνει όμως πως “η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί μαγική λύση, που θα λύσει το πρόβλημα αυτόματα”.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο κλειδί της χθεσινής απόφασης είναι η εφαρμογή της που είναι άμεση.

Κλείσιμο
Στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει μάλιστα πως “θα δοκιμασθεί η βούληση, η δυνατότητα και η ετοιμότητα όλων των μερών για την εφαρμογή της”.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο, η Επιτροπή όρισε χθες ήδη έναν επιχειρησιακό υπεύθυνο, ο οποίος ξεκίνησε να συντονίζει όλα τα Κράτη-Μέλη και ήδη η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ενημερώσει τον κ. Αβραμόπουλο για τη συνδρομή τους σε προσωπικό και μέσα.

“Σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφών. Παράλληλα, οι ρυθμοί της μετεγκατάστασης προσφύγων προς άλλα Κράτη-Μέλη επιταχύνονται σταθερά” τονίζει στη δήλωσή του ο Έλληνας Επίτροπος επισημαίνοντας πως η Ευρώπη στο σύνολό της θα επιμερισθεί τις ευθύνες που αναλογούν σε όλα τα Κράτη-Μέλη βάσει των αρχών της αλληλεγγύης της υπευθυνότητας και της δεσμευτικής για όλα τα κράτη Σύμβασης της Γενεύης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της απόφασης είναι “vα καταπολεμηθεί το δίκτυο των διακινητών, να ανοίξουν νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη εκείνων που χρήζουν και δικαιούνται προστασίας, να σταματήσει η ανθρωπιστική τραγωδία και οι εικόνες που βλέπουμε και που δεν πρέπει να ξαναδούμε στα ελληνικά νησιά, στον Πειραιά, στην Ειδομένη”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης