Ζωή: Να φύγει η «παρεοκρατία» του Μαξίμου

Ζωή: Να φύγει η «παρεοκρατία» του Μαξίμου

Στην πρεμιέρα της «Πλεύσης Ελευθερίας» επέμεινε στις βασικές αρχές της, όπως η απαλλαγή από το καθεστώς των Μνημονίων, αλλά και η διαγραφή του χρέους - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Ζωή: Να φύγει η «παρεοκρατία» του Μαξίμου
Με χαμόγελο και αέρα αρχηγού εισήλθε η Ζωή στο κατάμεστο Θέατρο Χυτήριο. Την υποδέχθηκαν με αγκαλιές, φιλιά και λουλούδια. Λίγες οι παρουσίες πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ηχηρή παρουσία της νεολαίας και προσωπικοτήτων από το χώρο των τεχνών.

Με σαφείς αιχμές σε βάρος του
Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης παρουσίασε η
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Κλείσιμο
το νέο κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», ζητώντας μάλιστα επιτακτικά να φύγει από την ηγεσία της χώρας. 

Εμφανώς συγκινημένη - υπό τους ήχους του People Have The Power- η τέως πρόεδρος της Βουλής έδωσε το στίγμα του νέου πολιτικού φορέα που στοχεύει να απαλλάξει την Ελλάδα από τα Μνημόνια και θα αποτελεί «το συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου».
 
Εξήγγειλε δε ότι το νέο κόμμα διεκδικεί τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ, τη διαγραφή του χρέους. 








Κεντρικοί άξονες της ομιλίας της αποτέλεσαν το δημοψήφισμα του Ιουλίου και η “παρεοκρατία" του Μαξίμου, λέγοντας ότι αριστερός δεν είναι κανείς επειδή έτσι δηλώνει, ενώ μίλησε για πραξικόπημα το περασμένο καλοκαίρι και σκηνοθεσία εκλογών από τους δανειστές.  Επεσήμανε ότι τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή αυτήν την στιγμή δεν εκφράζουν ούτε κατά το 50% τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Οι παρευρισκόμενοι το βράδυ της Τρίτης στο Γκάζι παρακολούθησαν την επίθεση της πρώην προέδρου της Βουλής στους πρώην συντρόφους της του ΣΥΡΙΖΑ και καταφέρθηκε ενάντια της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φύγουν». Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τους πρώην πολιτικούς της συνοδοιπόρους συνθηκολόγησαν και ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από το φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς του παρελθόντος, που ενδιαφέρεται μόνο για τη νομή της εξουσίας.

Επέμεινε στις βασικές αρχές της, όπως η απαλλαγή από το καθεστώς των Μνημονίων, αλλά και η διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

«Χαράσσουμε το μέλλον μας χωρίς Τρόικα, χωρίς Κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» υπογράμμισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η κυρία Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη του νέου κόμματος, στην οποία η ίδια έβαλε την πρώτη υπογραφή, σηματοδοτώντας, όπως είπε, «την έναρξη της πλεύσης μας προς την ελευθερία».

Όπως υπογράμμισε, το νέο κίνημα είναι ανοιχτό σε όλους, καλώντας το λαό να «αγκαλιάσει» την Πλεύση Ελευθερίας -κάτι που, σύμφωνα με τα λόγια της, είναι πράξη ανυποταγής. Σε λίγες μέρες το Μνημόνιο θα συμπληρώσει έξι χρόνια, είπε ακόμη τέως πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας για αγώνα απελευθέρωσης της χώρας, αλλά και για αγώνα «ώστε να μην συμπληρώσει 50ετία το Μνημόνιο, όπως προβλέπεται στο πρώτο Μνημόνιο, αλλά ούτε και επταετία-οκταετία, όπως προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο».

Διαμήνυσε ότι στο νέο κόμμα «λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας” και ξεκαθάρισε ότι “δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας”.

Το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος έδωσαν πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως ο Χάρης Σιώζος, η Βάσια Παναγοπούλου, ο Μανούσος Μανουσάκης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, αλλά και η ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, καθώς και ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Το «παρών» δίνει, επίσης, ο επικεφαλής του κινήματος Δεν Πληρώνω, καθώς και μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης, αλλά και δικηγόροι που συμμετείχαν στην Επιτροπή για τις αποζημιώσεις. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ένας φοιτητής Οικονομικών, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος και υπήρξε μέλος της Επιτροπής αλήθειας Χρέους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε φροντίσει να δώσει ένα πρώτο στίγμα του ανένδοτου αγώνα μέσω του συμβόλου του νέου κόμματος. Τα έξι πανιά του καραβιού της «Πλεύσης Ελευθερίας» σε σχήμα «Δ» συμβολίζουν τις αξίες και διεκδικήσεις του κόμματος: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την Νάντια Βαλαβάνη


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την Ραχήλ Μακρή



Η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου
 
Η ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά

Η Βάσια Παναγοπούλου και ο Χάρης Σιώζος


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης