Der Standard: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος

Der Standard: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος

Η εφημερίδα τονίζει πως το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει εντελώς και οι εταίροι του ευρώ εμπιστεύονται πάλι την Ελλάδα.

Der Standard: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος
Υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας πιστοποιήθηκε», το σημερινό φύλο της εφημερίδας «Der Standard» φιλοξενεί σχόλιο του Thomas Mayer για τον πρωθυπουργό και την αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει εντελώς και οι εταίροι του ευρώ εμπιστεύονται πάλι την Ελλάδα.

«Όταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμμετέχουν σε εμπιστευτικές συνεδριάσεις, συνήθως υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια για συναισθήματα ή οράματα. Σε αυτούς κυριαρχούν οι αριθμοί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι σε άλλα Συμβούλια της ΕΕ καθώς και οι υπολογισμοί για το κόστος συγκεκριμένων πολιτικών, τι είναι δηλαδή εφικτό και τι όχι», αναφέρει και τονίζει πως: «Η χώρα βρισκόταν τότε σχεδόν στα πρόθυρα της εξόδου από τη νομισματική ένωση. Ο απεχθής όρος Grexit ήταν σε όλα τα στόματα και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν ο μπαμπούλας. Σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι ο ριζοσπαστικός αριστερο-δεξιός συνασπισμός υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα από τον καταποντισμό».

«Σήμερα δεν γίνεται πια λόγος για κάτι τέτοιο», τονίζει και σημειώνει πως ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί από τους υπουργούς Οικονομικών του ευρώ φάνηκαν θετικά έκπληκτοι με το πόσο εποικοδομητικά κινείται η Αθήνα ως προς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Κλείσιμο
«Το Grexit δεν αποτελεί ζήτημα πλέον. Και η ΕΕ επιθυμεί να κινητοποιήσει τους πάντες για την προσφυγική κρίση», σημειώνει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η χώρα απέχει πολύ από την εξυγίανση. Όμως το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει εντελώς.

«Οι εταίροι του ευρώ εμπιστεύονται πάλι την Ελλάδα, δίνουν πιστώσεις και δείχνουν εμπιστοσύνη. Και το χρήμα είναι τώρα φθηνό. Ο Τσίπρας πέρασε τις αρχικές εξετάσεις με τον νέο του υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο: Είναι ένας αξιόπιστος εταίρος», καταλήγει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης