Τσίπρας: Η Ελλάδα πρέπει να έχει νέο Σύνταγμα μέχρι το 2021

Τσίπρας: Η Ελλάδα πρέπει να έχει νέο Σύνταγμα μέχρι το 2021

«Ιστορική τομή» το περυσινό δημοψήφισμα - Αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών πρέπει να αφήσει η πρώτη αριστερή κυβέρνηση

Τσίπρας: Η Ελλάδα πρέπει να έχει νέο Σύνταγμα μέχρι το 2021
Η συνταγματική αναθεώρηση -και λιγότερο ο εκλογικός νόμος- απασχόλησε την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, προέβη στην επαναπροκήρυξη του διαλόγου για το «Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021», δίνοντας έμφαση στις αλλαγές που οφείλει να φέρει μία αριστερή κυβέρνηση στο κράτος, το πολιτικό σύστημα, στους Θεσμούς.

«Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών. Θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της αναθεώρησης την κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την προστασία των δημόσιων αγαθών», υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθιά δημοκρατική τομή.

Κλείσιμο
«Με χρονικό ορίζοντα το 2021 πρέπει να ξεκινήσουμε μια πλατιά διαδικασία διαλόγου με στόχο ένα νέο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός προέβη σε αναδρομή των εκλογικών μαχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θύμισε το δημοψήφισμα το οποίο χαρακτήρισε «ιστορική τομή»  στο δημοψήφισμα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι εκλογές του περασμένου Γενάρη ήταν μεγάλη τομή, αναδεικνύοντας την επιθυμία του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να γυρίσουμε σελίδα. Μας έδωσε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης». Υπογράμμισε δε ότι το δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη αποτέλεσε ιστορική τομή, καθώς πέραν των άλλων, κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό.

«Tον Σεπτέμβρη οι πολίτες έδωσαν εκ νέου εντολή να τελειώνουμε με το παλιό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «η Αριστερά δεν μπορεί να καταγραφεί ως δύναμη καλύτερης διαχείρισης της κρίσης. Η διαχείριση της κρίσης, χωρίς όραμα για μεγάλες τομές, γρήγορα θα μετατραπεί σε κρίση της διαχείρισης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης