Κουρουμπλής: Το εκλογικό νομοσχέδιο έχει την θετική ψήφο του 58% των πολιτών

Κουρουμπλής: Το εκλογικό νομοσχέδιο έχει την θετική ψήφο του 58% των πολιτών

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση και κυρίως στην ΝΔ δημιουργώντας κλίμα πόλωσης 

Κουρουμπλής: Το εκλογικό νομοσχέδιο έχει την θετική ψήφο του 58% των πολιτών
Στην αντεπίθεση βγήκε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφορικά με το εκλογικό νομοσχέδιο και την απλή αναλογική επιχειρώντας να αποδομήσει την κριτική της αντιπολίτευσης.

Η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών και εισηγητή του νομοσχεδίου σηματοδοτεί και την αλλαγή τακτικής της πλειοψηφίας απέναντι στην αντιπολίτευση μετά την οριστική ματαίωση του στόχου των 200 βουλευτών. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση και κυρίως στην ΝΔ δημιουργώντας κλίμα πόλωσης ενώ, όσο το «παιχνίδι» των 200 βουλευτών ήταν ανοικτό χρησιμοποιούσαν ήπιες εκφράσεις και εξαπέλυαν επιθέσεις φιλίας «στα δημοκρατικά κόμματα».  

«Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται δήθεν υπερ της πολιτικής σταθερότητας υποστηρίζοντας ότι η απλή αναλογική θα φέρει ακυβερνησία. Όμως, με το που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές και την ανατροπή μιας πρόσφατα εκλεγμένης κυβέρνησης» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής για να προσθέσει ότι «ο τυχοδιωκτισμός και οι μικροπολιτικές τακτικές χαρακτηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση και όχι την κυβέρνηση».

Κλείσιμο
«Είστε τόσο έτοιμοι να κυβερνήσετε ή έχετε τόσο μεγάλη αδημονία να επιστρέψετε στις καρέκλες εξουσίας» είπε ο ίδιος απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ για να προσθέσει «αν αγαπάτε τόσο τον τόπο γιατί επιθυμείται την ανατροπή μιας εκλεγμένης κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή;».

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι μετρήσεις δείχνουν πως το 58% των πολιτών τοποθετούνται υπερ της απλής αναλογικής, σημειώνοντας δε ότι «ακόμα και το 40%των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι υπερ της απλής αναλογικής».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης