Κουμουτσάκος: Οι Τούρκοι μεταφέρουν τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο

Κουμουτσάκος: Οι Τούρκοι μεταφέρουν τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο

«Ο πρωθυπουργός δεν επισήμανε τα αυτονόητα στον Τούρκο ομόλογο του», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του - Κυβερνητικός αξιωματούχος: Ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει πιο προσεκτικά όσα έχει πει ο πρωθυπουργός

Κουμουτσάκος: Οι Τούρκοι μεταφέρουν τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο
«Μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο. Ταυτόχρονα συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα στον Τούρκο ομόλογο του.

«Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:

Κλείσιμο
- Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,

- ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και

- ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει πιο προσεκτικά όσα έχει πει ο πρωθυπουργός

Ενόχληση φαίνεται ότι προκάλεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι δηλώσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου, ότι ο πρωθυπουργός δεν επεσήμανε στον Τούρκο ομόλογό του ότι τα Ίμια είναι ελληνικά.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρει:

«Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης