Αρνάκι με μπίρα

Αρνάκι με μπίρα

Πανεύκολη συνταγή και πολύ πολύ νόστιμη για το κυριακάτικο τραπέζι σας

Αρνάκι με μπίρα
Συνοδέψτε το αρνάκι με πιλάφι ή με πατάτες που θα βράσετε πρώτα και μετά θα κόψετε σε κυβάκια και θα τηγανίσετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Από την Νίκη Μηταρέα

Υλικά για 6 άτομα:

1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
Κλείσιμο

1 μπίρα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

½ κουτ. γλυκού ξίδι

1 κουτ. γλυκού αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey



Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κυβάκια του αρνιού μαζί με το κρεμμύδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πάρει χρυσό χρώμα.

Προσθέτετε την μπίρα, αλάτι, πιπέρι, ξίδι και δεντρολίβανο και το αφήνετε να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρετε το κρέας πάνω σε πιλάφι ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης