Το γλυκό της τελευταίας στιγμής
Το γλυκό της τελευταίας στιγμής
Για να το συνθέσουμε θα χρησιμοποιήσουμε υλικά που θα αγοράσουμε έτοιμα και θα τα ενώσουμε με σάλτσα σοκολάτας και αρωματική κρέμα σαντιγί που θα φτιάξουμε μόνοι μας. Το τελικό αποτέλεσμα όμως θα μας κάνει πολύ υπερήφανους!
Από τον Ηλία Μαμαλάκη
20 λεπτά ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 6 άτομα:
1 κέικ σοκολάτας μακρόστενο (έτοιμο, στα σούπερ μάρκετ)
1 κονσέρβα αχλάδι
Για τη σαντιγί:
200γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας λικέρ Grand Marnier
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 σφηνάκι Grand Marnier
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Food Styling: TINA WEBB
Κόβετε το κέικ σε χοντρές φέτες πάχους περίπου 2 εκ. Διαλέγετε τις έξι καλύτερες και τις βάζετε σε ατομικά πιατάκια του γλυκού. Ανοίγετε την κονσέρβα και σουρώνετε τα αχλάδια από το σιρόπι. Βάζετε μισό αχλάδι πάνω σε κάθε φέτα του κέικ και περιχύνετε με μία κουταλιά σιρόπι από την κονσέρβα. Αφήνετε το γλυκό να περιμένει.
Σε ένα μπολάκι βάζετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το λικέρ. Τα ανακατεύετε με ένα κουταλάκι και τα αφήνετε να περιμένουν. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει μια ωραία σαντιγί. Προς το τέλος του χτυπήματος ρίχνετε και το μίγμα από το ξύσμα πορτοκαλιού για να αρωματιστεί ελαφρά η σαντιγί. Τη βάζετε στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα και το λικέρ και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την προσθέτετε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύετε, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ήρεμα μέσα στην κατσαρόλα.
Πριν σερβίρετε, περιχύνετε το κέικ και το αχλάδι με δυο τρεις κουταλιές της σούπας σάλτσα σοκολάτας. Βάζετε τη σαντιγί σε ένα κορνέ και στολίζετε τα πιατάκια. Όλοι θα ενθουσιαστούν!
1 κουτ. σούπας λικέρ Grand Marnier
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 σφηνάκι Grand Marnier
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Food Styling: TINA WEBB
Κόβετε το κέικ σε χοντρές φέτες πάχους περίπου 2 εκ. Διαλέγετε τις έξι καλύτερες και τις βάζετε σε ατομικά πιατάκια του γλυκού. Ανοίγετε την κονσέρβα και σουρώνετε τα αχλάδια από το σιρόπι. Βάζετε μισό αχλάδι πάνω σε κάθε φέτα του κέικ και περιχύνετε με μία κουταλιά σιρόπι από την κονσέρβα. Αφήνετε το γλυκό να περιμένει.
Σε ένα μπολάκι βάζετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το λικέρ. Τα ανακατεύετε με ένα κουταλάκι και τα αφήνετε να περιμένουν. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει μια ωραία σαντιγί. Προς το τέλος του χτυπήματος ρίχνετε και το μίγμα από το ξύσμα πορτοκαλιού για να αρωματιστεί ελαφρά η σαντιγί. Τη βάζετε στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα και το λικέρ και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την προσθέτετε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύετε, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ήρεμα μέσα στην κατσαρόλα.
Πριν σερβίρετε, περιχύνετε το κέικ και το αχλάδι με δυο τρεις κουταλιές της σούπας σάλτσα σοκολάτας. Βάζετε τη σαντιγί σε ένα κορνέ και στολίζετε τα πιατάκια. Όλοι θα ενθουσιαστούν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα