Έβγαλε την υποχρέωση ο Ολυμπιακός, 1-1 και πρόκριση στην Τρίπολη

Έβγαλε την υποχρέωση ο Ολυμπιακός, 1-1 και πρόκριση στην Τρίπολη

Ο Ιγκλέσιας άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα, για να «ανταποδώσει» ο Ντα Κόστα για τους «ερυθρόλευκους»

Έβγαλε την υποχρέωση ο Ολυμπιακός, 1-1 και πρόκριση στην Τρίπολη
Δύο κεφαλιές από Ιγκλέσιας και Ντα Κόστα διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 στην Τρίπολη, με το οποίο ο αλλαγμένος Ολυμπιακός σφράγισε και τυπικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το 5-0 του πρώτου ματς. Ορεξάτος ο Αστέρας, που προηγήθηκε και είδε να του ακυρώνεται λανθασμένα γκολ.  

Αυτή η ρεβάνς μετά το 5-0 ήταν τυπικής διαδικασίας. Παρόλα αυτά στην Τρίπολη Ολυμπιακός και Αστέρας επιχείρησαν να προσφέρουν καλό θέαμα, μένοντας στο 1-1 από δύο γκολ που μπήκαν από στημένες μπάλες. Κακώς ακυρώθηκε τέρμα του Γιάννου ως οφσάιντ στο 44'.
 
Ο Τερεζόπουλος από μέρους του ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας αρκετούς βασικούς του παίκτες στο σχήμα της ομάδας. Θεοδωρόπουλος κίπερ, Τριανταφυλλόπουλος και Αλόκο τα στόπερ, Μουκάμ και Γιαννούλης στα άκρα της άμυνας, κέντρο με Δημούτσο και Ντουντού και πιο μπροστά τον Ιγκλέσιας, εξτρέμ οι Μάσα και Τσοκάνης και φορ ο Γιάννου.
 
Ο Μάρκο Σίλβα κατέβασε μία ενδεκάδα που δεν είχαμε δει ποτέ ξανά με τον Ολυμπιακό. Για πρώτη φορά μετά από καιρό ο Μπουχαλάκης χρίστηκε βασικός.
 
Η διάταξη του Ολυμπιακού: Καπίνο κίπερ, Ντα Κόστα και Βούρος κέντρο άμυνας, ακραία μπακ οι Σαλίνο και Τσιμίκας, άξονας με Κασάμι και Μπουχαλάκη, δεκάρι ο Φουστέρ, τα δύο εξτρέμ οι Κολοβός και Σεμπά και φορ ο Πουλίδο.
 
Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Είχε το σουτ του Κολοβού στο 7', την προβολή του Πουλίδο στο 13ο λεπτό και άλλες φάσεις. Ωστόσο ο Αστέρας από μία στημένη μπάλα μπόρεσε να προηγηθεί στο σκορ.
 
Στο 20ό λεπτό μετά από ένα κόρνερ του Μάσα η άμυνα του Ολυμπιακού δεν αντέδρασε καθόλου καλά, ο Καπίνο δεν πρόλαβε να βγει και ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά στην πλάτη του Μπουχαλάκη έκανε το 1-0. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε μετά να αντιδράσει για το 1-1.
 
Στο 24' ένα επικίνδυνο σουτ του Μπουχαλάκη πέρασε άουτ. Οι Πειραιώτες πίεσαν και στην συνέχεια για την ισοφάριση που δεν ήρθε. Στο 44ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Γιάννου ως οφσάιντ με τον επιθετικό των Αρκάδων να φαίνεται να είναι στην ίδια ευθεία με την ερυθρόλευκη άμυνα και την φάση να είναι οριακή. Έτσι και έκλεισε το α' μέρος.
 
Ο Ολυμπιακός μπόρεσε στο 54ο λεπτό να φέρει στα ίσα το παιχνίδι. Από φάουλ του Φουστέρ και κεφαλιά του Ντα Κόστα ήρθε το 1-1 για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα που με βάση την εικόνα που είχε στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης άξιζε ένα γκολ.
 
Ακολούθως και οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να δείχνουν διάθεση να παίξουν καλή μπάλα και να σκοράρουν ξανά. Στο 62' ο Γιάννου είχε χαμένο τετ α τετ.
 
Αποβολή Ντουντού στο 86' και πέναλτι για Ολυμπιακό που δεν δόθηκε
 
Στο 86ο λεπτό ο Ντουντού δέχθηκε την 2η κίτρινή του κάρτα στο ματς. Ήταν για μαρκάρισμα πάνω στον Κολοβό και οδήγησε στην αποβολή του. Ο Αστέρας βρέθηκε έτσι να παίζει με 10 προς το τέλος του ματς. Λίγο πριν την λήξη πάντως δεν δόθηκε πέναλτι στον Ντα Κόστα μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας.
 
MAN OF THE MATCH: Ο Ιγκλέσιας. Ο Αργεντίνος έχει κάνει καλό ματς. Έχει σκοράρει για το 1-0, έχει βγάλει πολλή δουλειά στον χώρο του κέντρου και αμυντικά και δημιουργικά και ήταν ο μόνος από τους Αρκάδες που ήταν τόσο σταθερός και αξιόπιστος και ας έπαιξε σκληρά ορισμένες φορές.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν υπήρξε κάποιος παίκτης που ήταν πολύ κακός στο παιχνίδι. Εάν μπορούσε να μπει κάποιος αυτός θα ήταν ο Κασάμι που κινήθηκε σε ρηχά νερά. Επίσης από τον Πουλίδο ο Ολυμπιακός περίμενε πιο πολλά.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Αστέρα ο Μάσα προσπάθησε. Είχε την ασίστ στο γκολ του Ιγκλέσιας και γενικά προσπάθησε. Ο Τριανταφυλλόπουλος επίσης είχε θετικό πρόσημο, όπως και ο Χαμντανί. Από τον Ολυμπιακό καλή εικόνα έβγαλε ο Μπουχαλάκης στο πρώτο του ματς μετά τα όσα τράβηξε από τον τραυματισμό του. Καλός μέχρις ότου εκνευριστεί από τα συνεχή φάουλ που του έγιναν ο πιτσιρικάς Τσιμίκας. Προσπάθησε και ο Κολοβός. Ο Φουστέρ όμως ίσως και να ήταν ο κορυφαίος από τους Πειραιώτες.
 
Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση άμυνας και Καπίνο στο γκολ του Ιγκλέσιας μετά το κόρνερ του Μάσα. Την στιγμή που πάει η μπάλα προς τον Αργεντίνο υπάρχουν τρεις παίκτες μπροστά στον Καπίνο που δεν μαρκάρουν κανέναν και εκτός από τον Ιγκλέσιας ακόμα ένας αφύλαχτος παίκτης των Αρκάδων.
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Λανθασμένη η ακύρωση του γκολ του Γιάννου στο 44' από τον πλάγιο με την υπόδειξη του οφσάιντ. Κακώς δεν μέτρησε το τέρμα. Υπάρχουν και άλλες επίμαχες φάσεις στον αγώνα, με αρκετές να αφορούν στο κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου και των φάουλ. Η 2η κίτρινη στον Ντουντού φάνηκε να είναι σωστή ενώ δεν δόθηκε προς τέλος πέναλτι του Ντα Κόστα από τον Ιγκλέσιας. Στο β' μέρος και από το 55' και μετά υπήρξαν λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ (σ.σ. όπως στην φάση με το τετ α τετ του Γιάννου που φάνηκε να είναι εκτεθειμένος) και για τις δύο ομάδες από τους πλάγιους.
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Οι δύο αντίπαλοι θα μπορούσαν να κάνουν "αγγαρεία" σε έναν τέτοιο αγώνα αλλά δεν το έπραξαν. Και ο Ολυμπιακός και ο Αστέρας προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, έβαλαν γκολ και κυνήγησαν τη νίκη. Από το 20ό λεπτό και μετά το παιχνίδι πάντως έγινε πιο σκληρό και δυνατό και σκληρές "μονομαχίες" και δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές. Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι έτσι και αλλιώς είχαν περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι Αρκάδες από την άλλη ήθελαν μία αξιοπρεπή εμφάνιση και το πέτυχαν αυτό. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να είχαν πάει και ακόμα καλύτερα στον αγώνα.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης