Άρσεναλ-Τσέλσι 2-1: Κυπελλούχοι οι "κανονιέρηδες" (βίντεο)

Άρσεναλ-Τσέλσι 2-1: Κυπελλούχοι οι "κανονιέρηδες" (βίντεο)

Η Άρσεναλ προηγήθηκε στο 4' με το γκολ του Σάντσεζ αιφνιδιάζοντας την Τσέλσι - Οι "μπλε" αν και έμειναν με 10 παίκτες στο 68' λόγω της αποβολής του Μόουζες, ισοφάρισαν στο 77' με τον Ντιέγκο Κόστα, αλλά στο 79' ο Ράμσεϊ έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την Άρσεναλ 

Άρσεναλ-Τσέλσι 2-1: Κυπελλούχοι οι "κανονιέρηδες" (βίντεο)
Η Τσέλσι ζούμε με το όνειρο του νταμπλ (7 χρόνια μετά το τελευταίο ανάλογο επίτευγμα της) κι η Άρσεναλ με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να κλείσει με χαμόγελα μία καταστροφική χρονιά.

Τελικά η παράδοση (για το Κύπελλο Αγγλίας μιλάμε άλλωστε) μίλησε και η «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ πανηγύρισαν το 13ο τρόπαιο της ιστορίας τους, το 7ο επί των ημερών του Αλσατού που είναι αήττητος στους τελικούς και έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλων από οποιονδήποτε άλλο στο Νησί!



Κι όλα αυτά στο φινάλε της χρονιάς, όπου σχεδόν από το πρώτο ματς άκουγε και έβλεπε τους οπαδούς της ομάδας του να του ζητούν να… φύγει. Σήμερα όμως, λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τέιλορ τον αποθέωναν.
Κλείσιμο

Κι η αλήθεια είναι ότι η γενική εικόνα της Άρσεναλ ήταν εξαιρετική, εκμεταλλευόμενη  βέβαια και το εκρηκτικό ξεκίνημα της στον αγώνα… Εκεί όπου σκόραρε στο 4’ με τον Σάντσεζ, αλλά πανηγύρισε ένα λεπτό αργότερα.



Ο Χιλιανός πήρε την μπάλα από την κόντρα και βγήκε τετ α τετ με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ του Ράμσεϊ, και τον Σάντσεζ να σκοράρει. Άπαντες σάστισαν, ο διαιτητής πήγε στο βοηθό και μετά από δευτερόλεπτα έδειξε σέντρα με την «κόκκινη» πλευρά του γηπέδου να παίρνει φωτιά.

Η Τσέλσι δεν μπορούσε να ξεπεράσει το σοκ, Γουέλμπεκ, Σάντσεζ αναστάτωναν σε κάθε φάση την αντίπαλη άμυνα με τον Κέιχιλ να βγάζει δύο φορές τη μπάλα πάνω στη γραμμή και το δοκάρι να σταματά τον Γουέλμπεκ.

Μοναδική μεγάλη φάση των «μπλε» στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή του 29’ όταν ο Κόστα στόπαρε και πλάσαρε απευθείας με τον Οσπίνα να διώχνει σωτήρια…

Η Τσέλσι στο β’ ημίχρονο ήταν καλύτερη, έπαιζε πλέον πιο ορθολογικά και απειλούσε συνεχώς με τον Οσπίνα να κρατά σταθερά και στο 68’ ήρθε η αλλαγή δεδομένων. Μεγαλοπρεπέστατη βουτιά του Μόουζες και 2η κίτρινη στον Νιγηριανό με την Τσέλσι να παίζει με 10’ 



Παρόλα αυτά οι παίκτες του Κόντε βρήκαν το κουράγιο να ισοφαρίσουν με εξαιρετική προσπάθεια του Κόστα (στοπάρισμα και σουτ με τη μία) στο 77’, αλλά η σημερινή ήταν η βραδιά του Βενγκέρ.

Στο 78’ ο Αλσατός έριξε στο ματς τον Ζιρού, στην πρώτη του επαφή ο υψηλόσωμος επιθετικός έβγαλε σέντρα αλφαδιά στον Ράμσεϊ κι ο τελευταίος με κεφαλιά έβαλε και πάλι μπροστά την Άρσεναλ στο σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε εντελώς ροκ με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές (λες και δεν υπήρχε μεσαία γραμμή) για να χαθούν απίστευτες ευκαιρίες…

Κορυφαία της Τσέλσι αυτή στο 86’ με τον Κόστα να κάνει φοβερό κοντρόλ και πλασέ στην κίνηση και τον Οσπίνα να διώχνει και στην κόντρα της Άρσεναλ ο Οζίλ από τα τρία μέτρα σημάδεψε το δοκάρι του Κουρτουά.

Η Άρσεναλ όμως δεν το πλήρωσε και το τελευταίο σφύριγμα του Τέιλορ βρήκε τους «κανονιέρηδες» να πανηγυρίζουν…




Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

90'+4': Τέλος του αγώνα, η Άρσεναλ είναι Κυπελλούχος Αγγλίας για 13η φορά και 3η τα 4 τελευταία χρόνια

90': Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων... Δύσκολα να μπορέσει να κάνει νέα ανατροπή η Τσέλσι καθώς η κούραση είναι πλέον εμφανής...

87': Τρομερή, απίστευτη, μοναδική ευκαιρία για την Άρσεναλ να "κλειδώσει" τον τίτλο. ΑΠό το λάθος του Φάμπρεγκας οι κανονιέρηδες βγήκαν στην κόντρα, ο Οζίλ "χόρεψε" τον Λουίζ κι από τα τρία μέτρα σημάδεψε το δοκάρι της Τσέλσι!!!

86': Ο Ντιέγκο Κόστα και πάλι κάνει το κοντρόλ και σουτάρει με τη μία αλλά ο Οσπίνα αυτή τη φορά διώχνει σε κόρνερ!

84': Ο Μπεγερίν αποφεύγει τον Φάμπρεγκας, νικά στο σπρίντ τον Νταβίντ Λουίζ όμως πλασάρει άστοχα με τον Βενγκέρ να τραβά τα μαλλιά του!

81': Φάουλ σαν κοντινό κόρνερ για την Τσέλσι. Το εκτελεί ο Γουίλιαν κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ η μπάλα έξω.

79' ΓΚΟΛ: Ο Ζιρού από τα αριστερά κάνει εκπληκτική σέντρα κι ο Ράμσεϊ με κεφαλιά δίνει ξανά το προβάδισμα στην Άρσεναλ!

78': Ο Ζιρού παίρνει τη θέση του Γουέλμπεκ

77' ΓΚΟΛ: Σέντρα του Γούλιαν ο Κόστα με εκπληκτικό τρόπο κατέβασε τη μπάλα και με πλασέ νίκησε τον Οσπίνα (φέρει ευθύνη ο Κολομβιανός) ισοφαρίζοντας σε 1-1!

74': Ο Αζάρ κερδίζει το κόρνερ. Το εκτελεί ο ίδιος ο Κέιχιλ παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Οσπίνα δεν ανησυχεί

72': Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα τον αγώνα παρακολουθούν 89.472 θεατές... Χωρίς νεκρές ζώνες... Χωρίς πυρσούς και όλα όσα συνηθίζουμε να βλέπουμε στα μέρη μας

71': Γουίλιαν αντί Πέδρο η κίνηση του Κόντε μετά την αποβολή

68': Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μόουζες για θέατρο και η Τσέλσι πλέον θα συνεχίσει με 10!

65': Αντεπίθεση της Άρσεναλ με τον Μπεγερίν να σουτάρει και τον Κουρτουά να απλώνει το τεράστιο κορμί του και να κάνει μια σπουδαία επέμβαση

55': Διώχνουν οι αμυντικοί και η Άρσεναλ βγαίνει στην κόντρα με μαγική πάσα του Σάντσεζ, αλλά η σέντρα του Μπεγερίν πάει πάνω στον Κουρτουά, ενώ περίμεναν μόνοι τους Ράμσει και Γουέλμπεκ!

54': Φάουλ στη γωνιά της μεγάλης περιοχής για την Τσέλσι, με τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ.

51': Σουτ του Μόζες ο Οσπίνα διώχνει και πάλι

47': Σουτ του Καντέ η μπάλα κοντράρει και μπλοκάρει ο Οσπίνα

Έναρξη του β' ημιχρόνου

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την Άρσεναλ να προηγείται με 1-0 χάρις στο γκολ που πέτυχε ο Αλέξις Σάντσεζ στο 4', αλλά κατακυρώθηκε στο 5' μετά τις συζητήσεις βοηθού και επόπτη.

45'+2': Στην εκτέλεση ο Αλόνσο, αλλά η μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Οσπίνα

45': Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων με την Τσέλσι να κερδίζει φάουλ κοντά στην γωνιά της περιοχής από δεξιά όπως επιτίθεται.

39': Κάθετη πάσα του Αζάρ στον Πέδρο, ο οποίος μέσα από την περιοχή σουτάρει ψηλά...

32': Το εκτελεί ο Σάντσεζ, διώχνουν οι αμυντικοί με τον Τσάκα να σουτάρει και τον Κουρτουά να παραχωρεί το κόρνερ!

31': Ο Γουέλμπεκ, που έχει κάνω άνω κάτω την άμυνα της Τσέλσι κερδίσει το φάουλ.

29': Κακή εκτίμηση του Χόλντινγκ ο Κόστα προλαβαίνει και πλασάρει αλλά διώχνει ο Οσπίνα ο οποίος τραυματίστηκε. Κόρνερ για την Τσέλσι και... αντεπίθεση για την Άρσεναλ με τον Γουέλμπεκ να βγαίνει τετ α τετ να πλασάρει και ο Κέιχιλ έδιωξε και πάλι πριν η μπάλα περάσει την γραμμή!



Φοβερός ρυθμός με την Άρσεναλ να κυριαρχεί στο πρώτο 20λεπτο

19': Κόρνερ για την Άρσεναλ ο  Γουέλμπεκ παίρνει την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπά στο κάθετο δοκάρι κι ο Ράμσεϊ αιφνιδιάζεται στέλνοντας τη μπάλα άουτ ενώ ο Κουρτουά ήταν εξουδετερωμένος.



16': Εκπληκτική ασίστ του Σάντσεζ στον Οζίλ που πλασάρει με τον Κέιχιλ να διώχνει πάνω στην γραμμή.

14': Ο Αζάρ στην περιοχή κάνει προσποιήσεις η μπάλα κοντράρει και φτάνει στον Κόστα, αλλά το σουτ που επιχειρεί σταματά στον Μπεγερίν.

13': Μακρινό σουτ του Σάντσεζ πάνω από το δοκάρι του Κουρτουά



9': Εκπληκτική ατομική προσπάθεια από τον Πέδρο που τον γκρέμισε ο Μονρεάλ και ο Ισπανός είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα.

4' ΓΚΟΛ: Ο Σάντσεζ κερδίζει τη μπάλα έξω από την περιοχή, κερδίζει και την κόντρα και βγαίνει απέναντι από Κουρτουά και σκοράρει. Αρχικά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ, αλλά η υπόδειξη του αφορούσε τον Ράμσεϊ με τον διαιτητή Τέιλορ να παίρνει τη φάση πάνω του και να κατακυρώνει το γκολ

4': Πρώτο κόρνερ στο παιχνίδι και είναι για την Άρσεναλ. Το εκτελεί ο Οζίλ και μπλοκάρει ο Κουρτουά.

Έναρξη του τελικού!

-Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ και όλος ο κόσμος έδειξε τον απόλυτο σεβασμό!

-Εκπληκτική ατμόσφαιρα από 90.000 οπαδούς και των δύο ομάδων στο Γουέμπλεϊ... Κι οι συγκρίσεις με τον πρόσφατο ελληνικό τελικό στο Πανθεσσαλικό προκαλούν... μελαγχολία.

Οι συνθέσεις:
Άρσεναλ: Οσπίνα, Χόλντινγκ, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Ράμσι, Τζάκα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Αλέξις, Εζίλ, Γουέλμπεκ
Στον πάγκο: Τσεχ, Ελνένι, Κοκλάν, Ιγουόμπι, Λούκας, Γουόλκοτ, Ζιρού
Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίς, Κέιχιλ, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Πέδρο, Αζάρ, Κόστα
Στον πάγκο: Μπέγκοβιτς, Ζουμά, Ακέ, Τέρι, Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Μπατσουαγί











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης