H Google απαντά στο «κατηγορώ» της ΕΕ με 130 σελίδες

H Google απαντά στο «κατηγορώ» της ΕΕ με 130 σελίδες

Είναι αδύνατο να εκμεταλλευόμαστε τη δεσπόζουσα θέση μας έναντι των ανταγωνιστών, καθώς οι υπηρεσίες που παρέχουμε στους χρήστες είναι δωρεάν, υποστηρίζει ο αμερικανικός κολοσσός

H Google απαντά στο «κατηγορώ» της ΕΕ με 130 σελίδες
Εκατόν τριάντα σελίδες είναι η απάντηση της Google στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από την οποία εκφράζει την ένστασή της στο κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο ο αμερικανικός ιντερνετικός κολοσσός εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση του έναντι των ανταγωνιστών του και προωθεί στους χρήστες του διαδικτύου δικές του υπηρεσίες. 

Τα επιχειρήματα συνέταξε η μητρική πλέον Alphabet, η οποία υποστηρίζει ότι η Google είναι αδύνατο να εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση της έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς οι υπηρεσίες που παρέχει στους χρήστες είναι δωρεάν. 

Κλείσιμο
Στην περίπτωση που η Google καταδικαστεί το πρόστιμο που μπορεί να της επιβληθεί αγγίζει το 1/10 των ετήσιων εσόδων της τα οποία πέρυσι έφτασαν τα 66 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Δεν είναι μόνο η Google πάντως που ερευνάται από τις ελεγκτικές αρχές. Υπό διερεύνηση βρίσκονται και η Amazon και το Facebook για παράνομη διαχείριση, χρήση και διάθεση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης