Οι fans της υγιεινής διατροφής και των βιολογικών προϊόντων γνωρίζουν τη «θαυματουργή» ρίζα konjac ως μέθοδο αποτοξίνωσης, αδυνατίσματος και καθαρισμού του εντέρου. Για όλους τους άλλους, το konjac είναι απλά η νέα υπερτροφή που απασχολεί τη Δύση και τους διατροφολόγους τον τελευταίο καιρό. Το konjac προέρχεται από την Ιαπωνία και είναι γνωστό εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σε μακαρονάδες και στο ρύζι. Στη χώρα μας διατίθεται ως μορφή σκόνης και συμπληρωμάτων διατροφής, αποκλειστικά σε «πράσινα» καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Τι το κάνει όμως τόσο δημοφιλές; Το μυστικό του βρίσκεται σε μία φυτική ίνα που περιέχει τη γλυκομανάμη, η οποία βοηθά στον έλεγχο της πείνας, καθαρίζει το έντερο και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες.
Απέσπασε GUINNESS WORLD RECORD και φέρει την υπογραφή της Unilever Food Solutions, που απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά και ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από περισσότερη ανθρωπιά, ενσυναίσθηση και όραμα.
Σύμφωνα με την έρευνα COSMOTE - ΕLTRUN 2024 καταγράφεται συνεχής πρόοδος στις επιχειρήσεις με 1-50 εργαζόμενους, την ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, ενώ υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.