«Ψυχροπολεμικό» κλίμα: Με οικονομικές κυρώσεις απειλεί ο Μπάιντεν τον Πούτιν για την Ουκρανία

«Ψυχροπολεμικό» κλίμα: Με οικονομικές κυρώσεις απειλεί ο Μπάιντεν τον Πούτιν για την Ουκρανία

Ανησυχία Ουάσινγκτον για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα - Τι ειπώθηκε στη δίωρη συνομιλία των δύο ηγετών

biden_putin
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του ότι η Μόσχα θα υποστεί «σοβαρές κυρώσεις», κυρίως οικονομικής φύσης, στην περίπτωση μιας κλιμάκωσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στις συνομιλίες, διάρκειας περίπου δύο ωρών, που είχαν σήμερα ο Μπάιντεν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρώτος εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ουάσινγκτον και των Ευρωπαίων συμμάχων της για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Έκανε σαφές επίσης ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν με οικονομικές κυρώσεις και άλλα μέτρα εάν υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση, πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι στηρίζει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και ζήτησε την αποκλιμάκωση της κατάστασης και την επιστροφή στη διπλωματία.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα στρατηγικής σταθερότητας, τις κυβερνοεπιθέσεις για καταβολή λύτρων και τη συνεργασία τους σε περιφερειακά θέματα, όπως το Ιράν.

Μπάιντεν και Πούτιν ανέθεσαν στις ομάδες τους να συνεχίσουν τις επαφές. Οι ΗΠΑ θα συντονίσουν τις ενέργειές τους με τους συμμάχους τους, προσθέτει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μας είπε να σταματήσουμε τις χημειοθεραπείες και μας έδινε δικά του σκευάσματα» κατήγγειλε δικηγόρος για τον ψευτογιατρό

«Ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός γιατί οι θάνατοι από κορωνοϊό αφορούν κυρίως σε πολίτες πάνω από 70 ετών», λέει η Γκάγκα

Έτσι θα εκδίδεται ψηφιακά η άδεια κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης