Βρετανία: Ιδιωτικοποιούνται τα Βασιλικά Ταχυδρομεία!

Βρετανία: Ιδιωτικοποιούνται τα Βασιλικά Ταχυδρομεία!

«Προδοσία προς τον βρετανικό λαό» η κυβερνητική απόφαση, λέει το συνδικάτο των εργαζομένων στις επικοινωνίες (CWU) - Θα ζητήσει από τα μέλη του να προχωρήσουν σε απεργίες, οι οποίες πιθανόν ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου

15.200 λίρες για τη μασέλα του Τσόρτσιλ!
Βρετανία: Ιδιωτικοποιούνται τα Βασιλικά Ταχυδρομεία!
Στη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση των τελευταίων δεκαετιών ετοιμάζεται να προχωρήσει η Βρετανία, καθώς η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των Βασιλικών Ταχυδρομείων (Royal Mail).

Το βρετανικό υπουργείο Επιχειρήσεων ανακοίνωσε πως η δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας στους ιδιώτες την ευκαιρία να επενδύσουν στην, σχεδόν 500 ετών, ταχυδρομική εταιρεία. Το 10% των μετοχών θα δοθούν στους υπαλλήλους της.

Κλείσιμο
Το βρετανικό υπουργείο υποστηρίζει ότι το μέγεθος της πώλησης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά, ενώ αναλυτές εκτιμούν πως η είσοδος στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να διαμορφώσει την αξία της εταιρείας στα 2-3 δισ. στερλίνες.

Αντίθετο στην πώληση των μετοχών εμφανίστηκε το συνδικάτο των εργαζομένων στις επικοινωνίες(CWU), το οποίο χαρακτήρισε την κίνηση της κυβέρνησης ως «προδοσία προς τον βρετανικό λαό».

Πρόκειται μάλιστα να ζητήσει από τα μέλη του να ψηφίσουν ώστε να προχωρήσουν σε απεργίες.

Τα Βασιλικά ταχυδρομεία, αναμένουν ότι τα μέλη του συνδικάτου θα πουν «ναι» στις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες πιθανόν ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί στις 3 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας πάντως, με μήνυμά του στο Twitter, είπε πως η ιδιωτικοποίηση είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα εξασφαλίσει την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη, έχουν πάρει «φωτιά» από μηνύματα χρηστών οι οποίοι εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση των «Royal Mail», υποστηρίζοντας ότι ανήκουν στο βρετανικό κράτος και πρέπει να παραμείνουν σε αυτό.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet του Mike Smithon στο οποίο αναφέρει «Οι ψηφοφόροι είναι αντίθετοι τόσο στην ιδιωτικοποίηση των Royal Mail, όσο και στη συμμετοχή της χώρας σε επίθεση κατά της Συρίας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης