To COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, αυτή τη φορά με νέα μορφή, μέσω βιντεοσκοπημένων μαθημάτων και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να οδηγηθούν στη νέα ψηφιακή εποχή.
Το μυστικό για την τέλεια πίτσα είναι τα... μαθηματικά!
Το μυστικό για την τέλεια πίτσα είναι τα... μαθηματικά!
Η δρ. Γιουτζίνια Τσενγκ από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ επινόησε μαθηματική εξίσωση
Μαθηματική εξίσωση για την Παρασκευή της τέλειας πίτσας, επινόησε η δρ. Γιουτζίνια Τσενγκ από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο Fox News.
Η δρ. Τσενγκ συνεργάστηκε με την αλυσίδα Pizza Express και εξέτασε τους παράγοντες που καθιστούν τη λεπτή μεγάλη πίτσα διαμέτρου 14 ιντσών σαφώς πιο δημοφιλή από την πίτσα με την κλασική ζύμη διαμέτρου 11 ιντσών.
Μελετώντας τη σχέση διαμέτρου και ζύμης τής κάθε πίτσας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κλασικές πίτσες προσφέρουν περισσότερα υλικά σε κάθε μπουκιά σε σχέση με τις λεπτότερες και με μεγαλύτερη διάμετρο πίτσες.
Ωστόσο, οι δεύτερες προσφέρουν στους λάτρεις της πίτσας μεγαλύτερη ποικιλία υλικών σε σχέση με τις παραδοσιακές πίτσες.
Έτσι, κατέληξε σε μια μαθηματική φόρμουλα που υπολογίζει τη συχνότητα και τη κατανομή/διασπορά υλικών στην επιφάνεια της πίτσας ανάλογα με το μέγεθός της ώστε οι καταναλωτές να γευτούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!
Όπως τόνισε η ίδια, το πάχος της ζύμης πρέπει να είναι αντιστρόφως ανάλογο με το μέγεθος. Δηλαδή, μια λεπτή πίτσα πρέπει να έχει μεγάλη διάμετρο, ενώ μια πίτσα με πιο αφράτη ζύμη πρέπει να είναι μικρότερη σε μέγεθος.
Η δρ. Τσενγκ συνεργάστηκε με την αλυσίδα Pizza Express και εξέτασε τους παράγοντες που καθιστούν τη λεπτή μεγάλη πίτσα διαμέτρου 14 ιντσών σαφώς πιο δημοφιλή από την πίτσα με την κλασική ζύμη διαμέτρου 11 ιντσών.
Μελετώντας τη σχέση διαμέτρου και ζύμης τής κάθε πίτσας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κλασικές πίτσες προσφέρουν περισσότερα υλικά σε κάθε μπουκιά σε σχέση με τις λεπτότερες και με μεγαλύτερη διάμετρο πίτσες.
Ωστόσο, οι δεύτερες προσφέρουν στους λάτρεις της πίτσας μεγαλύτερη ποικιλία υλικών σε σχέση με τις παραδοσιακές πίτσες.
Έτσι, κατέληξε σε μια μαθηματική φόρμουλα που υπολογίζει τη συχνότητα και τη κατανομή/διασπορά υλικών στην επιφάνεια της πίτσας ανάλογα με το μέγεθός της ώστε οι καταναλωτές να γευτούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!
Όπως τόνισε η ίδια, το πάχος της ζύμης πρέπει να είναι αντιστρόφως ανάλογο με το μέγεθος. Δηλαδή, μια λεπτή πίτσα πρέπει να έχει μεγάλη διάμετρο, ενώ μια πίτσα με πιο αφράτη ζύμη πρέπει να είναι μικρότερη σε μέγεθος.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα