NSA: Δεν υπήρξε συζήτηση με τον Ομπάμα περί παρακολούθησης της Μέρκελ

NSA: Δεν υπήρξε συζήτηση με τον Ομπάμα περί παρακολούθησης της Μέρκελ

Ο αμερικανός πρόεδρος γνώριζε από το 2010 για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της γερμανίδας καγκελαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag

NSA: Δεν υπήρξε συζήτηση με τον Ομπάμα περί παρακολούθησης της Μέρκελ
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δεν είχε συζητήσει το θέμα της φερόμενης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου της γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την NSA.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Βάνι Βάινς, εκπρόσωπος της NSA,  δήλωσε ότι ποτέ ο στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ, επικεφαλής της υπηρεσίας, δεν συζήτησε με τον πρόεδρο επιχειρήσεις παρακολούθησης στις οποίες φέρεται να περιλαμβανόταν η καγκελάριος Μέρκελ.

Κλείσιμο
«Ο στρατηγός Αλεξάντερ δεν συζήτησε με τον πρόεδρο Ομπάμα το 2010 φερόμενη επιχείρηση παρακολούθησης που περιλάμβανε την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, ούτε γενικότερα φερόμενες επιχειρήσεις που περιελάμβαναν την καγκελάριο Μέρκελ» δήλωσε η Βάινς, συμπληρώνοντας ότι οι αναφορές ΜΜΕ περί του αντιθέτου είναι αναληθείς.

Ο αμερικανός πρόεδρος γνώριζε από το 2010 για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της γερμανίδας καγκελαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης