Τεράστιες φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις στην Ουκρανία

Τεράστιες φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις στην Ουκρανία

Αύριο στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ την ώρα που η Μόσχα κάνει λόγο για «προπαγάνδα της Ε.Ε»

Τεράστιες φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις στην Ουκρανία
Τεράστιες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Κίεβο όπου περίπου 200.000 Ουκρανοί έχουν κατακλύσει την πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο της πρωτεύουσας και τις παράπλευρες οδούς ζητώντας την παραίτηση της διεφθαρμένης κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την απεξάρτηση της χώρας από τη Ρωσία. 

Την ώρα που ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης Στέφαν Φούλε ανακοίνωσε την αναστολή της εμπορικής συμφωνίας με την Ουκρανία και ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας προσπαθεί να δελεάσει το Κίεβο με μια συμφωνία τελωνειακής ένωσης, οι χιλιάδες των διαδηλωτών ανεμίζουν την ευρωπαϊκή σημαία και υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας. 

Κλείσιμο
Τα περισσότερα διεθνή πρακτορεία, όπως το Γαλλικό Πρακτορείο, το Γερμανικό Πρακτορείο, το Associated Press και το Reuters, επιβεβαιώνουν πως οι διαδηλωτές ξεπερνούν τις 200.000 τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για «προπαγάνδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και υποστηρίζουν πως οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπερνούν τις 18.000. 

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε θα επισκεφθεί τη Μόσχα την ερχόμενη Τρίτη.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης