ΗΠΑ: Σιαμαία κοριτσάκια που μοιράζονται την ίδια καρδιά θα διαχωριστούν

ΗΠΑ: Σιαμαία κοριτσάκια που μοιράζονται την ίδια καρδιά θα διαχωριστούν

Μοιράζονται επιπλέον το συκώτι, διάφραγμα, καθώς και παχύ και λεπτό έντερο - Για τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, επέκτασης των ιστών τους

ΗΠΑ: Σιαμαία κοριτσάκια που μοιράζονται την ίδια καρδιά θα διαχωριστούν
Πριν από έξι μήνες, τον περασμένο Απρίλιο, ήρθαν στον κόσμο τα δίδυμα κοριστάκια Knatalye Hope και Adeline Faith Mata, που όμως γεννήθηκαν σιαμαία, καθώς ήταν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα. Οι μικρούλες θα υποβληθούν σε εγχείρηση ώστε να διαχωριστούν, αυτό το μήνα, ενώ οι γιατροί εκτιμούν πως θα είναι μια μακρά διαδικασία.

Οι μικρούλες όταν γεννήθηκαν με καισαρική τομή στο νοσοκομείο του Τέξας, δεν ζύγιζαν παρά ελάχιστα γραμμάρια η κάθε μία. Οι αξιολάτρευτες αδελφούλες, που από τη γέννησή τους εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου, μοιράζονται ένα συκώτι, λεκάνη, διάφραγμα, παχύ και λεπτό έντερο, καθώς και μέρος της καρδιάς. 

Κλείσιμο

Τα σιαμαία με τη μητέρα τους Elysse


Για τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, επέκτασης των ιστών τους, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό δέρμα για να καλύψει τα «κενά» που θα δημιουργήσει ο διαχωρισμός τους τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Σήμερα, η μητέρα της Knatalye και της Adeline, Elysse, περνά κατ' ελάχιστο επτά ώρες την ημέρα στο πλευρό τους, στο νοσοκομείο, ενώ δήλωσε στο Reuters πως αισθάνεται «άρρωστη» σχετικά με τη μακρά και επίπονη διαδικασία στην οποία θα υποβληθούν τα κοριστάκια της για χάρη του διαχωρισμού τους.



«Όταν σκέφτομαι την εγχείρηση με πιάνει το στομάχι μου. Θα ήθελα να ήξερα πόσο πόνο θα αισθάνονται μετά» είπε η ίδια στο Reuters.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, τον Δεκέμβριο, δύο ομάδες γιατρών, με ειδίκευση στην παιδιατρική, την ουρολογία, την ορθοπεδική, την καρδιολογια και την πλαστική χειρουργική θα συνεργαστούν ώστε να διαχωριστούν τα μόλις 6 μηνών κοριτσάκια.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης