Θέλουν να θησαυρίσουν από το θανατηφόρο ιό - Πωλείται το Ebola.com

Θέλουν να θησαυρίσουν από το θανατηφόρο ιό - Πωλείται το Ebola.com

Έναντι 150.000 δολαρίων - «Το Ebola.com μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό domain για φαρμακευτικές εταιρείες» σχολιάζει ο πρόεδρος της εταιρείας που κατέχει το domain

Θέλουν να θησαυρίσουν από το θανατηφόρο ιό - Πωλείται το Ebola.com
Μέχρι και το θανατηφόρο ιό του Έμπολα σκέφτηκαν κάποιοι να εκμεταλλευτούν και να θησαυρίσουν. Ο λόγος για την εταιρεία Blue String Ventures, η οποία πουλά την ηλεκτρονική διεύθυνση Ebola.com, έναντι υψηλού τιμήματος.

Η εταιρία αποφάσισε πως η κατοχή του domain μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικερδής και την έθεσε προς πώληση έναντι του ποσού των 150.000 δολαρίων. Η τιμή ωστόσο όπως αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρίας είναι διαπραγματεύσιμη. 

Κλείσιμο
Μάλιστα σε mail που έστειλε ο πρόεδρος της εταιρείας, Jon Schultz, προς κάθε ενδιαφερόμενο, αναφέρει πως «Το Ebola.com μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό domain για φαρμακευτικές εταιρείες που εργάζονται πάνω σε μια θεραπεία και ένα εμβόλιο του ιού, για μια εταιρεία που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στην πώληση προμηθειών σε περιπτώσεις πανδημίας ή για έναν οργανισμό που επιθυμεί να παρέχει πληροφορίες και συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τον ιό».

Ο Jon Schultz έχει βρεθεί στο επίκεντρο δριμείας κριτικής για την επιχειρηματική αυτή κίνηση. Κατηγορείται ότι προσπαθεί να πλουτίσει από έναν θανατηφόρο ιό ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 4.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη metro.co.uk, ο Schultz δραστηριοποιείται ακριβώς σε αυτόν τον τομέα: Αγοράζει ονόματα ηλεκτρονικών διευθύνσεων στο διαδίκτυο όταν δεν έχουν μεγάλη αξία και τα πουλά όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή. Η Blue String Ventures φέρεται να αγόρασε το Εbola.com το 2008 έναντι 13.500 δολαρίων. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει επίσης στην κατοχή της τα domain birdflu.com, h1n1.com and fukushima.com.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης