Ο καμικάζι στη νέα επίθεση στη Βαγδάτη ήταν Ολλανδός, λέει το Ισλαμικό Κράτος

Ο καμικάζι στη νέα επίθεση στη Βαγδάτη ήταν Ολλανδός, λέει το Ισλαμικό Κράτος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι ένας μαχητής του είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 11 ανθρώπων

Ο καμικάζι στη νέα επίθεση στη Βαγδάτη ήταν Ολλανδός, λέει το Ισλαμικό Κράτος
Ένας Ολλανδός υπήκοος ήταν ο δράστης της χθεσινής φονικής επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας Βαγδάτη, σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος το οποίο σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι ένας μαχητής του είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 11 ανθρώπων.

Όπως αναφέρει η ισλαμιστική οργάνωση, ο δράστης ονομαζόταν Αμπού Αμπντάλα αλ Χολάντι και πραγματοποίησε την επίθεση πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Κλείσιμο
Πάντως, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ δήλωσαν χθες ότι πριν από την επίθεση του βομβιστή-καμικάζι είχε εκραγεί ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Την ίδια ώρα στο Μαρόκο, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις Γάλλους που φέρονται να συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στο Μαρακές και στην πόλη Λααγιούν στη Δυτική Σαχάρα.

Ένας εκ των συλληφθέντων έχει ενστερνιστεί την ιδεολογία των εξτρεμιστών και έχει πραγματοποιήσει ύποπτα ταξίδια στην Αίγυπτο και την Υεμένη, ενώ ένας άλλος είχε συγκεντρώσει επιχειρησιακές πληροφορίες σχετικά με δημόσιους χώρους στο Μαρόκο προστίθεται στην ανακοίνωση χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Αξιωματούχοι στο Μαρόκο υπολογίζουν ότι 2.000 υπήκοοι της χώρας πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Η κυβέρνηση καταρτίζει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα ποινικοποιήσει την ένταξη σε εξτρεμιστικές οργανώσεις ή την εκπαίδευση προσώπων σε εμπόλεμες ζώνες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης