ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Έδωσαν 50.000 δολάρια για να μην κάνουν κι άλλο αγόρι

Έδωσαν 50.000 δολάρια για να μην κάνουν κι άλλο αγόρι

Ταξίδεψαν στις ΗΠΑ και ξόδεψαν το ποσό για να καθορίσουν το φύλο του εμβρύου

Έδωσαν 50.000 δολάρια για να μην κάνουν κι άλλο αγόρι
Η Τζέιν κι ο Τζον Κόρνουιλ, αποφάσισαν πως μετά από τρεις επιτυχημένες γέννες, από τις οποίες απέκτησαν τρία υγιέστατα αγόρια, ένα τέταρτο θα ήταν πάρα πολύ. Γι' αυτό επέλεξαν να δώσουν 50.000 δολάρια και να επισκεφτούν έναν ειδικό, με σκοπό να καθορίσουν το φύλο του τέταρτου παιδιού τους. Η κίνηση τους να μεταβούν στις ΗΠΑ γι' αυτή την επέμβαση ήταν κάτι απαραίτητο για το ζευγάρι, από τη στιγμή που η εμπλοκή στον καθορισμό του φύλου των εμβρύων είναι παράνομη στην Αυστραλία.

Ο καθορισμός του φύλου του εμβρύου, γίνεται κυρίως με τη μορφή εξωσωματικής γονιμοποίησης. Όταν επιτευχθεί, τα γονιμοποιημένα ωάρια, τοποθετούνται στη μήτρα της μητέρας, αφού πρώτα γίνει μια επιλογή αυτών που έχουν το επιθυμητό φύλο. Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται από κλινικές στις ΗΠΑ επί το πλείστον για τη βοήθεια ζευγαριών στη δημιουργία ισορροπημένου οικογενειακού περιβάλλοντος, όταν δηλαδή μια οικογένεια, όπως οι Κόρνουιλς, έχουν τρία αγόρια και θέλουν ένα κορίτσι.

Κλείσιμο
Η Τζέιν είχε πάντοτε όνειρο να μεγαλώσει ένα κοριτσάκι, κι όταν είδε πως και το τρίτο παιδί της ήταν αγόρι, η απογοήτευσή της όσο αφορά το φύλο του παιδιού, μεγάλωσε. Έφτασε δε στα ύψη, όταν η πρώτη προσπάθεια της εξωσωματικής απέτυχε. «Δεν ξέραμε αν άξιζε να προσπαθήσουμε ξανά για να αποκτήσουμε επιτέλους ένα κοριτσάκι» λέει η κ. Κόρνουιλ, γι' αυτό και πλέον μετά την επέμβαση, και με τη μικρή Έμερσον στην αγκαλιά της, νιώθει επιτέλους ολοκληρωμένη ως μητέρα.

«Ο σύζυγός μου κι εγώ, πάντοτε συζητούσαμε και κάναμε σχέδια για την οικογένειά μας, τα οποία περιελάμβαναν και αγόρια και κορίτσια» λέει η Τζέιν και προσθέτει: «ο Τζον ήθελε ένα "κοριτσάκι του μπαμπά" να το συνοδεύσει στην εκκλησία, εγώ ήθελα το δεσμό μητέρας-κόρης και οι γιοί μου ήθελαν μια αδελφούλα». Και καταλήγει η κ. Κόρνουιλ πως βάσει όλων αυτών, η μικρή Έμερσον ήταν ένα πλάσμα που το αποζητούσε όλη η οικογένεια και αυτός ήταν ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή την επέμβαση.



Από την πλευρά του ο δρ. Πόττερ, του οποίου οι πελάτες, κατά περίπου 40% μηνιαίως είναι Αυστραλοί, δηλώνει πως δεν πρέπει οι άνθρωποι να στερούνται το δικαίωμα του να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους.

Η απογοήτευση των γυναικών που έχει να κάνει με το φύλο του παιδιού τους, είναι ψυχολογική πάθηση που χτυπά ολοένα και περισσότερες μητέρες ετησίως στην Αυστραλία και αποτελεί μια μορφή κατάθλιψης. Γι' αυτό το λόγο και μετά από αυτή την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, η Τζέιν, μέσω του Facebook, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια, για να αρχίσει πλέον να θεωρείται νόμιμη και στην Αυστραλία, η επιλογή του φύλου του εμβρύου, υποστηρίζοντας: «Δεν ζητάμε περισσότερη βοήθεια από την κυβέρνηση, μόνο τη δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε αυτή την επέμβαση στη χώρα μας».



Το γεγονός πως ο καθορισμός του φύλου του εμβρύου είναι παράνομος, αναγκάζει πολλά ζευγάρια που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να μεταβούν στην Ασία ή την Ινδία, κάνοντας έτσι τις πιο φτηνές επιλογές, οι οποίες είναι και οι πιο επικίνδυνες.

Ο λόγος που ο καθορισμός του φύλου του εμβρύου είναι παράνομος στην Αυστραλία, όπως και σε αρκετές χώρες, έχει να κάνει με το κομμάτι της ηθικής. Σύμφωνα με αρκετούς του αντίπαλου στρατοπέδου, το να επιλέξει κάποιος ένα κορίτσι, αντί για ένα αγόρι, συνιστά διάκριση μεταξύ των φύλων, που μεταφράζεται, ως μεγαλύτερη εκτίμηση για ένα άτομο έναντι ενός άλλου. Κάτι τέτοιο δεν έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία.



Πέραν των ηθικών και οικονομικών διλημμάτων, η Τζέιν Κόρνουιλ, δηλώνει πως πλέον έχει την οικογένεια των ονείρων της και πως όλες οι οικογένειες θα έπρεπε να έχουν αυτή τη δυνατότητα, εφόσον το θέλουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης