Σε τεστ DNA υπέβαλαν οι αρχές του Μεξικού 9 νεογέννητα μωρά τα οποία βρέθηκαν ζωντανά μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη σε ένα μαιευτήριο στα δυτικά της πρωτεύουσας. Τα βρέφη υπεβλήθησαν στις εξετάσεις προκειμένου να εντοπιστούν οι γονείς τους.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο νοσοκομείο ενώ μία νοσοκόμα και δύο βρέφη έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις αρχές. Δεκάδες άνθρωποι επέζησαν με μετρίας σοβαρότητας τραύματα τα οποία προκλήθηκαν κυρίως από θραύσματα γυαλιών.
«Είναι σε εκκρεμότητα ακόμα 9 εξετάσεις DNA», δήλωσε ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, Μιγκέλ Ανχέλ Μανκέρα. «Υπάρχουν γονείς που έχουν αναγνωρίσει τα παιδιά τους, ωστόσο τα βρέφη αυτά δεν είχαν βραχιόλια, οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανονισμούς για τον εντοπισμό των γονέων».
Ο Μανσέρα δήλωσε ότι πολλά βρέφη επέζησαν επειδή οι μητέρες τους έπαιξαν το ρόλο της ασπίδας με το σώμα τους προκειμένου να τα προστατεύσουν κατά τη διάρκεια της έκρηξης.
Κλείσιμο
Αιτία της έκρηξης φαίνεται πως αποτελεί η διαρροή στο σωλήνα ενός φορτηγού παροχής φυσικού αερίου που τροφοδοτούσε τις δεξαμενές του νοσοκομείου, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.