Μαλαισία: Στα χέρια πειρατών έπεσε πετρελαιοφόρο

Μαλαισία: Στα χέρια πειρατών έπεσε πετρελαιοφόρο

Οι πειρατές φέρουν πιστόλια και τσεκούρια και έχουν ζητήσει πλοίο για να διαφύγουν - Το πλήρωμα είναι ασφαλές

Μαλαισία: Στα χέρια πειρατών έπεσε πετρελαιοφόρο
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το ναυτικό της Μαλαισίας και μέσα ενημέρωσης της χώρας σήμερα, το πετρελαιοφόρο «Orkim Harmony» καταλήφθηκε από πειρατές, ακολουθείται από ένα πλοίου του πολεμικού ναυτικού της Μαλαισίας και έχει αλλάξει πορεία ανατολικά, προς το νησί Νατούνα της Ινδονησίας όπου αναμένεται να φτάσει αύριο (Σάββατο).

Ο υποναύαρχος Αζάρι Αμπντούλ Ρασίντ, δηλώσεις του οποίου παρέθεσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Μπερνάμα, είπε ότι οι πειρατές φέρουν πιστόλια και τσεκούρια και έχουν ζητήσει πλοίο για να διαφύγουν. Επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν ότι τα μέλη του πληρώματος που ανέρχονται σε 22 είναι ασφαλή.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατάληψη πετρελαιοφόρου από πειρατές στη νοτιονατολική Ασία αυτό το μήνα.

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε η κρατική υπηρεσία της Μαλαισίας, υπεύθυνη για την επιβολή θαλάσσιου νόμου (ΜΜΕΑ), το «Orkim Harmony», που έχει χωρητικότητα εκτοπίσματος 7.300 τόνων (DWT), καταλήφθηκε στις 11 Ιουνίου, 30 ναυτικά μίλια περίπου από το μαλαισιανό λιμάνι Τανγιούνγκ Σεντίλι, φορτωμένο με περίπου 50.000 βαρέλια βενζίνης RON95, η οποία, ανήκει στην κρατική εταιρεία Petronas.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Αμπντούλ Αζίζ Τζάφαρ, αρχηγού του ναυτικού στόλου, υπάρχουν στο πλοίο τουλάχιστον οκτώ πειρατές, οι οποίοι έβαψαν το πλοίο και άλλαξαν το όνομά του σε «Kim Harmon».

Στις 4 Ιουνίου άλλο ένα πετρελαιοφόρο της ίδιας εταιρείας, το "Orkim Victory", χωρητικότητας 7.100 τόνων (DWT), καταλήφθηκε από πειρατές στην ίδια περιοχή και με το ίδιο δρομολόγιο. Οι πειρατές το εγκατέλειψαν αφού είχαν αντλήσει περίπου 770 τόνους (6.000 βαρέλια) ντίζελ.

Αυτή τη φορά όμως θα είναι παρακινδυνευμένο να αντλήσουν τη βενζίνη χωρίς να γίνει ανάφλεξη και γι' αυτό μάλλον ψάχνουν για τις σωστές εγκαταστάσεις να κάνουν μεταφορά από πλοίο σε πλοίο, σύμφωνα με την ΜΜΕΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης